Trænger hegnet til en opfriskning?

Hegnet er en vigtig del af en have, og det er derfor ikke nogen overraskelse, at der er mange, der vælger at investere i at få et flot hegn. Men hvad gør man, når hegnet trænger til en opfriskning?
Her får du nogle tips til, hvordan du kan holde dit hegn i god stand og på samme tid give det et friskt pust.

Gør det selv eller få professionel hjælp?

Det er ikke svært at give dit hegn et frisk pust, men det er ikke alle, der har tid eller lyst til at gøre det selv.
Hvis du ikke føler dig sikker på, at du kan klare det selv, så kan det være en god idé at få professionel hjælp. På den måde er du sikker på, at dit hegn bliver lavet ordentligt, og at det vil se flot ud.
Hvis du vælger at få professionel hjælp, så se mere her for at finde en professionel, der kan hjælpe dig med at give dit hegn et frisk pust.

Slip af med alger og mos

Mange hegn er ramt af alger og mos, og det er ikke altid nemt at slippe af med. Men det er faktisk ret enkelt, hvis du bruger den rigtige teknik.
Det første du skal gøre, er at fjerne det meste af algerne og mosset med en kost eller en højtryksrenser. Derefter skal du bruge en algefjerner, der er specielt designet til at fjerne alger og mos fra træ.
Brug algefjerneren ifølge instruktionerne, og vask derefter hegnet med vand.

Pynt hegnet med noget nyt

En anden måde at give dit hegn et frisk pust er ved at pynte det med noget nyt. Dette kan f.eks. være nye lamper, nye blomsterkasser eller nye figurer.
Du kan også vælge at male hegnet med en ny farve. Dette er især en god idé, hvis dit hegn er blevet meget slidt af vejret.