Tips til at passe på din krop under havearbejdet

De fleste som bor i hus ved, at det kræver vedligeholdelse både indenfor, men også ude i haven.

Men som bekendt kan det være en udfordring for kroppen at være i gang med havearbejde flere timer i streg, og derfor har du her nogle tips til, hvordan du passer bedst på din krop. Alt i alt handler det om at lytte til kroppen og tænke praktisk.

Smart og praktisk havearbejde

En ting, som mange vælger at lave om ude i deres have, er bl.a. at lægge nye fliser. Hvis du står og skal lægge nye fliser skal du læsse bl.a. sand og fliser af. Her er der en fordel i at benytte sig af en tipping trailer, som tipper hele læsset af for dig, så du ikke skal løfte det selv. En tiptrailer er perfekt, da den kan udføre det hårde arbejde for dig. På den måde undgår du at lave forstrækninger og skader i eksempelvis ryggen, nu hvor det oftest er tunge materialer man arbejder med i forbindelse med havearbejde.

Det rigtige arbejdstøj

Udover en tiptrailer er det nødvendigt med noget solidt og praktisk arbejdstøj og de helt rigtige arbejdssko. Her er du også med til at sikre din krop den bedst mulige komfort, og det er i sig selv med til at passe ordentligt på den. Der er tonsvis af forskellige arbejdssko og tøj som arbejdsbukser, handsker og trøjer, som der er til at finde online til gode priser.

Husk hyggen

Efter mange timers hårdt arbejde er det vigtigt, at du husker at prioritere pauser ind imellem, hvor din krop kan få et hvil. Så sæt dig på havestolen og læn dig godt tilbage, imens din tiptrailer klarer alt det hårde arbejde for dig. Der kommer ikke noget godt ud af det, hvis du ikke lytter til din krop og dens behov.