Spar op til 65 % på stabilgrus • Pristjek [2020]

Stabilgrus

Er du på udkig efter stabilgrus?
 Vi har fundet 34 online forhandlere, og noteret deres priser for 1000 kg inkl. levering.

Den billigste webshop lige nu er Super-Grus.dk, som sælger 1000 kg for kun 816 kr. Det er 65 % billigere end den dyreste webshop.

Pris for 1000 kg stabilgrus inkl. levering

Webshop Link Vurdering Pris
Super-Grus.dk
816 kr.
JemogFix.dk
819 kr.
LHM.dk
825 kr.
Bauhaus.dk
879 kr.
Sandmanden.com
895 kr.
HomeShop.dk
898 kr.
Grat.dk
899 kr.
Silvan.dk
899 kr.
Wals.dk
916 kr.
HaveHandel.dk
925 kr.
MaxiBag.dk
935 kr.
HaveGlad.dk
939 kr.
Wupti.com
945 kr.
Staby-Fliser.dk
948 kr.
Plantetorvet.dk
949 kr.
Lundhede.com
960 kr.
Audebo.dk
960 kr.
GodJord.dk
960 kr.
Frishop.dk
975 kr.
BygHjemme.dk
975 kr.
GrusDirekte.dk
1.033 kr.
Bigbag.dk
1.039 kr.
MultiKoeb.dk
1.042 kr.
10-4.dk
1.049 kr.
GranitButikken.dk
1.098 kr.
DavidsenShop.dk
1.098 kr.
Linolie123.dk
1.148 kr.
BygMax.dk
1.282 kr.
Byggecenter.dk
1.342 kr.
SkagenBeton.dk
1.524 kr.
Astrup-Cement.dk
1.629 kr.
FC-Beton.dk
1.711 kr.
TGKshop.dk
1.906 kr.
DKFliser.dk
2.312 kr.

Stabilgrus er det bærende lag under enhver belægning. Det er en grustype, som lægges under for eksempel asfalt og fliser, hvorefter der bygges ovenpå. Stabilgrus findes i grusgrave, og den type, der oftest bruges, er størrelse 0/32.

Som navnet allerede indikerer, er der tale om materiale og elementer, der er er mellem 0mm og 32mm store på det sted, der er smallest.

Stabilgrus under fliser

Det er populært at bruge stabilgrus som det bærende lag under fliser. Når du lægger stabilgrus, skal du lægge det i et lag på mindst 10 cm på de steder, der er gangareal, og på mindst 20 cm., hvis du bruger stabilgruset under en indkørsel.

Når stabilgruset er lagt, bliver det komprimereret med en bladevibrator, og først herefter lægges der fliser på.

Det er vigtigt at bruge stabilgrus under fliserne. Hvis fliserne lægges, uden at der er et lag af stabilgrus nedenunder, vil du opleve, at fliserne hurtigt vil lave en forskydning og dermed komme til at ligge skævt.

Det skyldes, at flisens vægt vil skubbe til den jord, der ligger nedenunder. Brug derfor altid stabilgrus under dine fliser, så du er sikker på, at fliserne ligger fast.

Der kan være meget stor forskel på, hvor meget stabilgrus, du skal bruge, når du skal lægge fliser. Det afhænger nemlig fuldstændigt af, hvad og hvor meget du skal have stående oven på fliserne.

Lægger du stabilgrus til en indkørsel, skal du bruge én mængde stabilgrus, men hvis du skal lægge en fliseterrasse, skal du bruge en helt anden mængde stabilgrus. Det skyldes selvfølgelig, at der er stor forskel på, hvor stor en vægt, henholdsvis fliser og stabilgrus skal kunne stå imod.

Kan stabilgrus bruges til andre ting?

Stabilgrus bruges til mange ting, og faktisk anvendes stabilgrus som det bærende underlag til næsten alle belægninger, der ligger fast.

Stabilgrus bruges således blandt andet i indkørsler – og her anvendes der meget store mængder, da stabilgruset og fliserne skal kunne klare vægten fra bilen, der dagligt parkeres i indkørslen.

Skal du derimod have lagt fliseterrasse, kan du bruge markant mindre stabilgrus, fordi fliseterassen ikke skal kunne modstå samme tunge vægt. Det samme gælder, hvis du bruger stabilgrus under din træterrasse.

Det er surt at løbe tør, og det er derfor en god idé at købe rigeligt med stabilgrus, når du skal til at lægge terrasse, indkørsel og så videre.

Da stabilgrus kan bruges til rigtigt mange ting – som ikke nødvendigvis har noget af gøre med terrasse, indkørsel eller lignende – risikerer du ikke at brænde inde med det, selvom du ikke får det hele brugt til det formål, du havde påtænkt. Køb derfor endelig for meget end for lidt.

Stabilgrus kan nemlig for eksempel bruges i betonblandinger, hvis du på et tidspunkt gerne vil lægge et betongulv. Du kan også bruge stabilgrus til stabilisere stolper og til at anlægge grusvej eller grussti med. Derudover kan stabilgrus bruges:

Hvor meget stabilgrus skal du bruge?

Som nævnt ovenfor afhænger mængden meget af, hvad du skal bruge stabilgrus til. Hvis du skal anlægge en ny indkørsel eller en terrasse med fliser, skal du købe stabilgrus med dét formål for øje, da du i modsat fald vil ende med et utilfredsstillende resultat, når du ikke har stabilgrus nok.

Når du skal finde ud af, hvor meget stabilgrus du skal bruge til netop dét projekt, du skal i gang med, skal du se på bredden og længden af det område, der er tale om. Som nævnt ovenfor skal laget af stabilgrus ved indkørsler være mindst 20 cm og ved gangstier mindst 10 cm.

Når du herefter beregner mængden med udgangspunkt i længde og bredde af det område, hvor stabilgruset skal lægges, ved du præcis, hvor meget stabilgrus, du som minimum har brug for.

Hvis du for eksempel skal lægge stabilgrus til en indkørsel, som er 4 meter bred og 8 meter lang, vil regnestykket lyde således: 8 x 4 x 0,20 = 6,4. Det betyder, at du i forbindelse med netop dét projekt har brug for 6,4 kubikmeter stabilgrus.

Med udgangspunkt i ovenstående regnestykke kan du også nemt regne ud, hvor meget stabilgrus, du skal bruge per kvadratmeter, ligesom du selv kan beregne, hvor mange kubikmeter stabilgrus lige netop din indkørsel eller din terrasse ville kræve.

Stabilgrus vejer omkring 1700 kg. pr kubikmeter. Det er således ret indlysende, at det ikke nødvendigvis er en fordel at stå for afhentningen selv. Det kan du i stedet få leveret til din adresse, da det nærmest er umuligt at håndtere selv.

Når stabilgruset skal afrettes

Gruset skal afrettes, når det er blevet lagt, og du kan ikke arbejde videre, før afretning er sket. Det foregår med en pladevibrator, som vibrerer stabilgruset. Det betyder, at stabilgruset kommer til at ligge helt fast, og at det bliver komprimeret ordentligt.

Det er ikke helt billigt at leje en pladevibrator, men det er ikke tilrådeligt at spare dén omkostning væk og stampe på stabilgruset i stedet.

Det giver nemlig på ingen måde det samme resultat, da stabilgruset slet ikke bliver komprimeret godt nok med håndkraft. Lej derfor altid en pladevibrator til formålet.

Når du skal lægge stabilgrus

Det er ikke nok blot at lægge stabilgrus først og så lægge fliser ovenpå bagefter. Der er nemlig flere lag i processen, før fliserne kan komme på. Du skal således også bruge andre slags grus og sand, når du skal lægge en terrasse eller en indkørsel.

Først og fremmest skal du starte med at lægge et såkaldt bundsikringslag, som består af vasket sand. Det regner meget i Danmark, og derfor er det vigtigt, at regnvandet kan sive væk igen – det sørger bundsikringslaget for.

Ovenpå bundsikringslaget lægger du stabilgruset. Husk at lægge det antal centimeter, der er påkrævet til netop dit projekt.

Du skal herefter bruge en pladevibrator til at gøre laget af stabilgrus lige og plant, så fliserne kan ligge lige. Når stabilgruset er presset fladt og plant, skal du lægge afretningssand ovenpå.

Det sikrer, at fliserne ligger jævnt og lige. Først herefter kan du begynde at placere dine belægningssten eller fliser.

Husk at slutte projektet af med en omgang fugesand udover fliserne. Fugesandet skal godt ned imellem fliserne og i fugerne, da det er med til at sikre, at fliserne ikke rykker sig.

Hvor skal du købe dit stabilgrus?

Man kan købe stabilgrus mange steder. Hvor det er bedst at købe for dig, afhænger lidt af, hvor stort dit behov er, ligesom det i øvrigt afhænger af dit budget. Måske har du endda brug for en ekstra hurtig levering eller noget helt fjerde.

Det er typisk billigst at hente stabilgruset selv, men som nævnt ovenfor er det en meget tung affære, og oftest er det ikke realistisk at kunne stå for afhentningen selv. Det er således typisk kun en mulighed, hvis du skal bruge små mængder.

Nogle grusgrave tilbyder, at du kan købe en trailer fuld af stabilgrus, og her er det lidt nemmere. I så fald påspænder du blot traileren og kører hjem, og så er du klar til at komme i gang.

Du kan også købe stabilgrus på nettet, hvor du typisk også vil modtage et tilbud om levering af stabilgruset til dit hus. Oftest vil levering indebære, at firmaet leverer gruset til ”kantsten”. Det vil sige, at de ikke kører det helt om i din baghave.

Det er dog stadig en rigtigt fin måde at klaret levering af stabilgrus på, så du ikke selv skal bøvle med at få gruset transporteret hjem.

Hvad er prisen på stabilgrus?

Prisen afhænger helt af mængde og behov. Ofte kan du spare en del penge, jo mere stabilgrus du køber ad gangen. Sædvanligvis køber man stabilgrus i maxibags, hvor hver maxibag ligger på et par tusinde kroner.

Skal du dog købe for eksempel 10 tons stabilgrus, kan du oftest godt få et godt tilbud, ligesom mange forhandlere på forhånd har tilbud på stabilgrus, hvis ordren har en vis størrelse.

Hvordan og hvornår sker levering af dit stabilgrus?

Der er mange forskellige muligheder for levering af stabilgrus, og det afhænger helt konkret af den aftale, du har lavet med leverandøren.

Du kan vælge mellem at få stabilgruset tippet af, du kan få det læsset af med grab, du kan købe gruset i en bigbag eller maxibag eller du kan hente det hos leverandøren selv.

Når du får stabilgrus ”tippet af”, betyder det, at stabilgruset leveres med en lastbil, der herefter tipper gruset af i din indkørsel eller foran din grund afhængig af, hvad I har aftalt.

Når stabilgrus aflæsses med grab, betyder det, at du kan få leveret gruset helt ind i haven. Det kræver selvfølgelig, at lastbilen kan nå derind.

Det vil være den mest fordelagtige løsning, så du har stabilgruset tæt på det sted, hvor du skal bruge det, i stedet for at du skal gå frem og tilbage.

Hvis du får leveret med bigbag eller maxibag, betyder det blot, at stabilgruset bliver sat i din indkørsel eller ved kantstenen i en stor pose. Det kan være en god løsning, hvis du gerne vil undgå, at der kommer sand over det hele.

Desuden tilbyder mange forhandlere, at du selv kan hente stabilgruset – og typisk inden for et nærmere angivet tidsrum. Nogle forhandlere udlejer trailere til formålet, mens andre kræver, at du selv medbringer din egen trailer.

Er der nogle alternativer til stabilgrus?

Fordelen ved stabilgrus er, at det er et meget kraftigt materiale, når det først er blevet komprimeret og stampet på plads af pladevibratoren. Der findes masser af alternativer til stabilgrus, men det er ikke mange, der er ligeså stærke og gode som stabilgrus.

Du kan dog bruge knust beton i stedet for stabilgrus, da det har nogle af de samme funktioner og egenskaber som stabilgrus.

Det er ikke tilrådeligt at anvende sand i stedet for stabilgrus, da det kun kan komprimeres til en vis grad, og det vil aldrig blive hverken lige så stabilt eller lige så stærkt som stabilgrus.

Mange af de forskellige ting, som foreslås i stedet for stabilgrus, er faktisk produkter, der allerede indgår i opbygningen af fornuftigt fundament til indkørsel, terrasse og så videre, herunder afretningssand og afretningsgrus.

Men det er slet ikke lige så stærkt og stabilt som stabilgrus – ellers ville der jo ikke være nogen pointe i overhovedet at bruge stabilgrus i første omgang.

Knust beton er det bedste alternativ, fordi det er stærkt i komprimeret form, og fordi det i sagens natur er særdeles stabilt.

Men er stabilgrus overhovedet det rette valg? Her finder du vores pristjek på andre typer af grus…

 • Afretningsgrus
 • Bakkegrus
 • Brolæggergrus
 • Bundsikringsgrus
 • Drængrus
 • Filtergrus
 • Flisegrus
 • Muregrus
 • Stabilgrus
 • Støbegrus
 • Støbemix
 • Ærtegrus
 • Stabilgrus fra internet firmaer

  Trustpilot forærer dig egentlig udmærkede løsninger til at kigge på adskillige eksisterende brugeres evalueringer med køb af stabilgrus og af den grund anbefales det, at du vurderer internet selskabets vurderinger før du bestiller stabilgrus online.

  Facebook tilbyder derudover relativt stabile løsninger til at få en idé om e-shoppens pålidelighed. Tilmed ses en række netshops hvor kunder kan formulere en evaluering af ordreforløbet, som lige så vel bør drages fordel af til at få et indtryk af tilfredsheden hos kunderne ift. bestilling af stabilgrus.

  Forinden du bestiller stabilgrus på nettet

  Forinden nogen bestiller stabilgrus på en webbutik kunne man i virkeligheden have øje for e-butikkens betingelser, dog er det gerne en omfattende opgave.

  Et nemmere alternativ kunne derfor være at kigge hvorvidt online shoppen er støttet af e-mærket, eftersom det længe har været et bevis på at online webshoppen opfylder den officielle danske lovgivning, udover at netshoppen en gang i mellem kigges til af fagmænd der er inde i vilkårene for salg af stabilgrus online.

  Desuden giver det dig mulighed for at få assistance, hvis du bliver udsat for vanskeligheder i forbindelse med dit indkøb. For øvrigt tilråder vi at kunden er hensynstagende til de mest essentielle vedtægter der har betydning for bestillingen.

  Levering af stabilgrus

  De fleste internet outlets frembyder nu en række forskellige leveringsløsninger. Den mindst kostelige leveringsmanér er uden tvivl at du selv henter stabilgruset, men det kræver at du er nær e-firmaets lager.

  Leveringstiden er temmelig essentiel forudsat man har behov for stabilgruset om kort tid, så derfor er det helt meningsfuldt at man efterser det forventede leveringstidspunkt ved stabilgrus – men husk at det påkræver at bestillingen køres igennem forinden et nøjagtigt tidspunkt, således at de har en chance for at nå at få ordren ordnet forinden lagerpersonalet har fyraften.

  Nogle få online varehuse byder på fragt uden betaling på stabilgrus, men i mange tilfælde under forudsætning af at man køber for en bestemt sum.

  Typiske spørgsmål vedrørende stabilgrus:

 • Stabilgrus hvor meget?
 • Hvor meget stabilgrus under fliser?
 • Indkørsel hvor meget stabilgrus?
 • Hvad koster stabilgrus?
 • Hvad består stabilgrus af?
 • Hvad vejer stabilgrus?
 • Stabilgrus hvad er?
 • Hvad koster stabilgrus leveret?
 • Hvor meget stabilgrus indkørsel?
 • Hvad fortæller a om prisen for stabilgrus?
 • Hvor meget stabilgrus skal jeg bruge til terrasse?
 • Hvor meget sætter stabilgrus sig?
 • Hvor mange cm stabilgrus?
 • Hvad er stabilgrus?
 • Hvordan lægger man stabilgrus?
 • Hvor tykt lag stabilgrus?
 • Hvad koster 1 m3 stabilgrus?
 • Hvor meget vejer stabilgrus?
 • Hvor meget stabilgrus?
 • Hvor meget stabilgrus til terrasse?
 • Hvad bruger man stabilgrus til?
 • Hvad vejer 1 m3 stabilgrus?
 • Hvor meget synker stabilgrus?
 • Hvor meget stabilgrus til indkørsel?
 • Hvor meget stabilgrus skal jeg bruge?
 • Hvor meget stabilgrus i indkørsel?
 • Hvor meget stabilgrus pr kvm?
 • Hvad bruges stabilgrus til?
 • Stabilgrus hvordan?
 • Hvor meget stabilgrus under indkørsel?
 • Tilbudene der findes her på siden blev fundet frem af hjemmesidens algoritme. Algoritmen har hurtigt scannet millioner af varer med det formål at kunne præsentere de varer der relaterer sig mest muligt til stabilgrus, og som algoritmen af den grund skønner vil falde i din smag.

  Foruden den søgetekst du skrev på Google har søgemotoren også inddraget søgeudtryk, som den vurderer at andre søgende formentlig indtaster i den sammenhæng, eksempelvis stabilgrus online og stabilgrus til terrasse foruden søgeudtryk som stabilgrus til fliser og stabilgrus til fliser.

  Den information benytter den som yderligere inspiration til at liste de mest aktuelle varer. Det kan også ses at øvrige søgende leder efter eksempelvis stabilgrus til beton, stabilgrus til fliser samt stabilgrus i sække. Denne information har robot-søgeren også taget i brug for, at finde vej igennem en stor mængde produkter.

  I øvrigt kan det i data ses, at søgeordene stabilgrus tilbud, stabilgrus online og stabilgrus til fliser er særdeles anvendte, og som følge heraf er disse også medregnet af robotten foruden søgeordene stabilgrus til beton, stabilgrus købes og stabilgrus afhentning. Vores håb er naturligvis at du er tilfreds med de fremviste varer, idet at bare et enkelt af dem kunne bruges.

  Stabilgrus anskaffes igennem store netshops, som fx Stark.dk, 10-4.dk, Bauhaus.dk, Silvan.dk, DavidsenShop.dk, XL-Byg.dk, JemogFix.dk og Bygma.dk.

  Her ses de byer der oftest bestilles stabilgrus til…

  Sjælland: Nykøbing Falster, Slagelse, Køge, Greve, Jyllinge, Nakskov, Tune, Skælskør, Maribo, Sorø, Nykøbing Sjælland, Næstved, Korsør, Herfølge, Kalundborg, Vordingborg, Fensmark, Haslev, Ringsted, Holbæk, Solrød Strand

  Syddanmark: Faaborg, Tønder, Aabenraa, Vejen, Sønderborg, Haderslev, Otterup, Nyborg, Svendborg, Rødekro, Børkop, Grindsted, Middelfart, Varde, Munkebo, Assens, Kerteminde, Odense, Vojens, Ringe, Esbjerg, Billund, Bramming, Ribe, Nordborg, Fredericia, Kolding

  Hovedstaden: Slangerup, Holte, Helsingør, Hillerød, Ølstykke, Nærum, Valby, Brøndby, Gladsaxe, Rønne, København, Vanløse, Dragør, Smørumnedre, Nivå, Virum, Lillerød, Espergærde, Hørsholm, Fredensborg, Søborg, Taastrup, Snekkersten, Birkerød, Albertslund, Gentofte, Værløse, Frederiksværk, Helsinge, Rudersdal, Lyngby, Brønshøj, Tårnby, Vallensbæk, Glostrup, Gilleleje, Hedehusene, Herlev, Høje Taastrup, Kokkedal, Allerød, Hellerup, Hvidovre, Humlebæk, Rødovre, Farum, Frederiksberg, Stenløse, Charlottenlund, Dyssegård, Måløv, Ishøj, Hundested, Roskilde, Frederikssund, Ballerup, Hellebæk

  Midtjylland: Viborg, Løsning, Aarhus, Åbyhøj, Risskov, Tilst, Løgten, Malling, Ikast, Brabrand, Hinnerup, Ry, Grenaa, Kjellerup, Bjerringbro, Galten, Holstebro, Vejle, Horsens, Lystrup, Struer, Beder, Randers, Skjern, Ringkøbing, Lemvig, Skanderborg, Hedensted, Hørning, Hammel, Højbjerg, Skive, Ebeltoft, Herning, Egå, Hornslet, Mårslet, Skødstrup, Odder, Hasselager, Hadsten, Brande, Silkeborg

  Nordjylland: Hadsund, Frederikshavn, Svenstrup, Skagen, Brønderslev, Sæby, Thisted, Aars, Hirtshals, Nykøbing Mors, Aalborg, Hjørring, Nibe, Nørresundby, Hobro, Aabybro, Støvring

  Opsummering: Pristjekket viser at den billigste pris for 1000 kg stabilgrus er 816 kr. Pristjekket er vurderet til 4.1 ud af 5 stjerner baseret på 7 brugeranmeldelser.

  Det er et godt sted at handle varerne…” – anmeldt af som gav 4 ud af 5 stjerner.

  Denne hjemmeside er annoncefinansieret. Vi har faste samarbejder med en mængde e-forretninger hvor vi annoncerer deres varer, og opnår provision når en bruger fra vores website realiserer en handel.

  Anvisninger angående tilbud og forretninger på nettet understøttes ofte, men vi kan desværre ikke garantere imod ændringer der kan være realiseret efter sidste opdatering af de viste oplysninger.