Er du på udkig efter spærtræ? Vi har fundet 7 online forhandlere, og noteret deres priser for 100 meter inkl. levering.

Den billigste webshop lige nu er 10-4.dk, som sælger 100 meter for kun 3.180 kr. Det er 48 % billigere end den dyreste webshop.

Laveste pris for 100 meter spærtræ inkl. levering*
WebshopPris ↓Link
3.180 kr.Køb
3.355 kr.Køb
3.822 kr.Køb
3.947 kr.Køb
4.132 kr.Køb
5.034 kr.Køb
6.098 kr.Køb

*Seneste opdatering: 17. marts 2022 - Leveringssted: 8000 Aarhus C - Mængde: 100 meter (eller nærmeste omregnede alternativ).

Anvendelse: til garage til fladt tag til gulv til trappe til carport til bord til væg til skur til ydervæg til terrasse ril plankebord

Varianter: C18 T2 T1 trykimprægneret C24 høvlet

Størrelser: 45×175 45×120 45×125 45×170 45×200 45×150 45×295 45×345 45×220 45×300 45×295 45×145 45×245 45×195 45×95

Hvilket byggemarked skal du vælge?
Hvis du står og skal bruge produkterne nu og her eller bare vil blive fri for leveringsomkostningen, så kan du med fordel køre byggematerialerne på egen hånd. Det er særligt en mulighed hos de gængse byggekæder.
Der findes forskelle i prisen på billige spærtræ hos de forskellige online byggemarkeder. En del fokuserer på gode priser, imens øvrige vil have faglig sparring. Du bør tænke igennem hvad du foretrækker.
Du skal være opmærksom på hvilke retningslinjer webshoppen udsteder ved din bestilling online, så du undgår problemer med fx returret. Af den grund bør man undersøge byggemarkedets regningslinjer.
Nogle byggecentre sælger et stort sortiment af varer, og nogle har fokus på en specifik varetype. Du kan reflektere over hvorvidt det er afgørende for dig at have mange typer af varer at vælge i blandt, udover bare spærtræ.
Det er helt klart ekstremt relevant at vide, om de varer du planlægger at købe online overhovedet er tilgængelig i byggecenteret. Alternativt bør du overveje at tjekke de andre.
For mange er byggeprojekter lig med en hulens masse spørgsmål. På grund af det kan det være en god idé at købe fra et online byggecenter, hvor du har mulighed for at få tips og tricks til valg af spærtræ.
Stort byggemarked eller nichewebshop?

Hvilke fordele er der ved de to?

Stort byggemarked

De gængse byggemarkeder finder du nær dig, og derfor har kunderne chancen for at bestille online og køre varerne personligt. Dermed har du valget om at undvære leveringsgebyret, og sågar hente varerne straks.
De store byggecentre samler produkter fra diverse nichebutikker, og dermed har du mulighed for at købe fra et bredt sortiment af spærtræ online.
De store byggekæder er udbredte og velkendte firmaer, hvilket kan give en tryghedsfornemmelse når man skal købe online. Det vil nogle se fordele ved.

Nichewebshop

En masse webshops med fokus på en enkelt niche er producenter af varerne der kan købes i de store byggecentre. Ved at købe direkte fra nichebutikkerne online bør du få bedre priser.
Hovedparten af nicheforretninger på nettet har en dyb forståelse for deres online produktkategori, da de udelukkende sælger disse varer. Ergo kan du få en høj grad af brugbar sparring fra nogle med ekspertviden i lige præcis spærtræ.
Hovedparten af webshops i små nicher er små familiefirmaer, der typisk drives i Danmark, eventuelt sågar lokalt fra dit område. Disse har du mulighed for at støtte idet du bestiller spærtræ online på deres webshop.
Danmarks største byggecentre
spærtræ silvan

Silvan kom frem i 1968, og styres dagligt af omkring 1.000 mennesker i deres 41 varehuse. Silvan sætter ind på gode tilbud til private, og sælger årligt for cirka 1 milliard kroner.

10-4 startede i 1947, og lønner i dag cirka 100 ansatte i forretningens 6 byggecentre. 10-4 fokuserer på billige priser til private og professionelle, og omsætter hvert år for cirka 500 millioner kroner.

Davidsen så dagens lys i 1944, og udgøres i dag af mere end 1.000 personer i virksomhedens 9 butikker. Davidsen har fokus på at sælge til private og professionelle, og omsætter hvert år for i nærheden af 2 milliarder kroner.

spærtræ harald nyborg

Harald Nyborg kom frem i 1904, og beskæftiger nu ca. 2.000 medarbejdere i de 33 byggecentre. Harald Nyborg er specialiseret i at sælge til private, og sælger hvert år for i omegn af 5 milliarder kroner.

spærtræ bauhaus

Bauhaus blev grundlagt i 1988, og beskæftiger i dag i nærheden af 1.000 mennesker i forretningens 17 byggecentre. Bauhaus har sit primære fokus på at sælge til private, og sælger hvert år for i omegn af 2 milliarder kroner.

Stark startede i 1896, og lønner i dag omtrent 2.000 medarbejdere i selskabets 72 byggecentre. Stark er specialiseret i at sælge til professionelle, og omsætter årligt for i nærheden af 7 milliarder kroner.

Bygma blev etableret i 1952, og er i dag arbejdsgiver for i nærheden af 2.300 mennesker i byggemarkedets 56 varehuse. Bygma har specialiseret sig i salg til professionelle, og omsætter hvert år for omtrent 5 milliarder kroner.

XL-Byg så dagens lys i 2002, og beskæftiger i dag flere end 2.000 ansatte i virksomhedens 104 byggecentre. XL-Byg satser på at sælge til private og professionelle, og sælger hvert år for omkring 5 milliarder kroner.

Johannes Fog blev etableret i 1920, og beskæftiger nu flere end 500 mennesker i deres 9 butikker. Johannes Fog har sit primære fokus på at sælge til private, og omsætter hvert år for omkring 1 milliard kroner.

spærtræ jem og fix

Jem og Fix åbnede i 1988, og styres dagligt af over 2.100 personer i deres 122 butikker. Jem og Fix satser på salg til private, og afsætter årligt for cirka 2 milliarder kroner.

Gode råd til dit byggeri
1Du skal ikke nedprioritere sikkerheden, så husk sikkerhedstøj bl.a. fod- og hovedbeklædning der beskytter dig med henblik på potentielle uheld. Det er klogt at have styr på sikkerheden i dit byggeprojekt, ikke mindst når du ikke har professionel hjælp.
2Længe før du optager byggeriet kan det vise sig aldeles meningsfuldt med et tilsagn om, at projektet ikke er ulovligt. Afhængigt af hvordan du bor vil der være en række love som beskriver, hvad du må, og hvad du ikke må.
3Ved udendørs opgaver har eventuelt regnvejr en fundamental rolle. På grund af dette skal du hyppigt lægge mærke til udsigten ift. vejret i tiden op til starten på projektet, så du ikke kommer til at opleve at det pludselig starter med at piske ned nøjagtig som du er gået i gang med det komplekse byggeprojekt.
4Ofte vil det være essentielt at nedskrive en budgetoversigt for dit projekt, så du giver sig selv en økonomisk ramme. Det vil blive rationelt at notere samtlige udgifter, hvorefter man kunne dokumentere den billigste pris på hver eneste af dem.
5Du bør reflektere over hvorvidt byggeriet er et du kan klare selv, eller du kan have fordel af at have hjælp fra en professionel til opstarten af arbejdet. Såfremt du søger professionel assistance vil det typisk være fordelagtigt at søge tilbud fra en håndfuld virksomheder.
6Planlægning er kilden til at komme i mål med arbejdet. Du anbefales at liste en gennemarbejdet handlingsplan, som fortæller hvilke arbejdsopgaver der laves på hvilket tidspunkt, som også inkluderer en nummerorden. Husk at være konkret i sammensætningen af din handlingsplan.
7Man skal på ingen måde fattes grej. I mange tilfælde kan det vise sig en fordel at have udstyret til disposition idet du starter arbejdet. Glem ikke at tillægge omkostningerne hertil i dit udgiftsbudget.
8Det er oplagt at spørge om hjælp til byggearbejdet, navnlig såfremt det er omfangsrige byggeopgaver. Flere opgaver bør udføres af flere end en enkelt person. Samtidig bør det være mere produktivt og sjovere at dele arbejdet med nogen.
9Der kommer jævnligt uforudsigelige vanskeligheder når det kommer til omfangsrige byggeprojekter, og herved vurderes det af stor betydning at man har afsat passende tid i kalenderen, som bidrager til at man føler sig sikker på at man ikke kommer i tidsmangel.
10Du finder mange guides og videoer på nettet som kan være en stor hjælp. Ikke mindst YouTube yder assistance med en masse udbytterig viden, specielt forudsat at du skriver søgeordene på engelsk.
11Potentielt kan det vise sig meningsfuldt at du har samtlige byggematerialer klar til brug i god tid før du begynder byggeriet. Du kunne med fordel udarbejde en punktforms indkøbsliste som samler de materialer du får brug for, og så granske hver enkelt ting, med øje for at du sikrer dig at du ikke har glemt noget.
12Nogle gange kan man søge offentligt tilskud til byggerier. Det fås forudsat at renoveringen er energi- og miljøvenligt. Af få tilbud om et bidrag forudsætter altså at ombygningen har en positiv betydning for planeten.
Danskernes foretrukne byggecentre
Harald-Nyborg.dk har en bedømmelse på 4,6 ud af 5 på Trustpilot, hvilket naturligvis er fantastisk godt arbejde. Evalueringen tager udgangspunkt i 28.109 kommentarer, hvor intet mindre end 76 % kvitterer med den højeste karakter, og blot 4 % kvitterer med den dårligste rating. I skrivende stund har Harald-Nyborg.dk 8.857 følgere på Facebook.
Bauhaus.dks score på Trustpilot er 4,3 ud af 5, som altså er ualmindeligt godt arbejde. Bedømmelsen er regnet ud fra 23.161 anmeldelser, hvoraf intet mindre end 69 % har givet topkarakter, og blot 8 % har givet 1 stjerne. Som det er nu har Bauhaus.dk 56.023 Facebook-fans.
XL-Byg.dk har en bedømmelse på 4,3 ud af 5 på Trustpilot, som klart er hamrende betryggende. Karakteren tager udgangspunkt i 2.856 kommentarer, hvoraf hele 59 % kvitterer med den bedste karakter, og bare 9 % kvitterer med bundkarakter. Pt. har XL-Byg.dk 67.935 Facebook-følgere.
10-4.dk vurderes til 4,7 ud af 5 på Trustpilot, hvilket uden tvivl er ret så imponerende. Evalueringen tager udgangspunkt i 19.208 kommentarer, hvoraf imponerende 84 % giver 5 stjerner, og bare 2 % har givet 1 stjerne. I skrivende stund har 10-4.dk 43.202 følgere på Facebook.
DavidsenShop.dks bedømmelse på Trustpilot er 4,7 ud af 5, som naturligvis er hamrende beundringsværdigt. Ratingen grundlægges af 11.467 anbefalinger, hvor intet mindre end 86 % kvitterer med topkarakter, og kun 2 % giver den laveste karakter. I øjeblikket har DavidsenShop.dk 53.774 Facebook-følgere.

Klassiske spørgsmål vedrørende spærtræ

 • Hvad er spærtræ lavet af?
 • Hvad er spærtræ?
 • Hvad bruges spærtræ til?
 • Hvor længe skal spærtræ tørre?
 • Hvad vejer spærtræ?
 • Hvilken mulighed for levering er smartest?

  En del internet handler tildeler til alt held et hav af forskellige billige leveringsformer til spærtræ. En af de populære er efterhånden pakkeshoppen, fordi det så giver dig god fleksibilitet til at kunne afhente bestillingen når du har lyst. Leveringsformen er altså vældig praktisk, og tit også den prisbilligste leveringsmulighed.

  Du burde omvendt forsøge at få pakken sendt til din private bopæl eller ud til din arbejdsplads. Denne viser sig ofte en anelse mere omkostningsfuld, men samtidig ultra let gængelig med spærtræ online. Den billigste løsning til levering vil dog til enhver tid være at du selv henter pakken, som jo nødvendiggør at du befinder dig lige ved webshoppens byggemarked, fx Bauhaus, Jem og Fix, Harald Nyborg eller Silvan.

  Leveringstiden på spærtræ er selvfølgelig usædvanlig udslagsgivende såfremt du mangler dine nye varer straks, så af den grund er det rimelig passende at du ser nærmere på den anslåede leveringstid for spærtræ. Masser af online firmaer – herunder Harald Nyborg, Jem og Fix, Bauhaus og Silvan – præsterer billig 1 dags fragt på en lang række af deres varenumre online, men husk at det er underforstået at bestillingen fuldbyrdes forud for et fastslået tidspunkt, så de kan nå at få varen skippet afsted før personalet holder fyraften.

  En række outlets på nettet byder på fri fragt på spærtræ online, men for det meste påkræves det at man indkøber for en konkret sum. Som alternativ burde du tage den mest betalelige form for fragt, der ofte vil være at få fragtfirmaet til at køre din pakke til et afhentningssted.

  Temmelig mange kæder yder klik-og-hent hvor du bestiller billig spærtræ derhjemme men selv henter i butikken. Eksempelvis Bygma, Stark, Bauhaus, Jem og Fix, Harald Nyborg, 10-4, Silvan, XL-Byg og Davidsen. De foreslår eksempelvis klik-og-hent på spærtræ i disse områder:

  Ishøj, Rødovre, Lyngby, Solrød Strand, Valby, Holstebro, Ølstykke, Åbyhøj, Kolding, Charlottenlund, Brønshøj, Svendborg, Frederiksværk, Risskov, Rønne, Jyllinge, Kokkedal, Slagelse, Rudersdal, Glostrup, Tilst, Greve, Tårnby, Struer, Nyborg, Randers, Skive, Nakskov, Esbjerg, Helsingør, Haslev, Aabenraa, Varde, Højbjerg, Nærum, Birkerød, Ikast, Roskilde, Vordingborg, Ballerup, Holbæk, Hobro, København, Hørsholm, Thisted, Kalundborg, Grenaa, Allerød, Virum, Aalborg, Odder, Taastrup, Brøndby, Fredericia, Frederikshavn, Hvidovre, Lillerød, Korsør, Sønderborg, Brønderslev, Gladsaxe, Hedensted, Vejle, Middelfart, Skanderborg, Stenløse, Albertslund, Horsens, Lystrup, Søborg, Herning, Frederiksberg, Nykøbing Falster, Ringsted, Hedehusene, Hillerød, Vanløse, Frederikssund, Viborg, Brabrand, Gentofte, Værløse, Hjørring, Herlev, Næstved, Silkeborg, Vallensbæk, Nørresundby, Køge, Farum, Odense, Dragør, Haderslev, og Aarhus, .

  Klik-og-hent ift. spærtræ er tilgængeligt i alle dele af landet: Fyn (Vestfyn, Sydfyn, Midtfyn, Østfyn, Nordfyn), Sjælland (Nordsjælland, Bornholm, Sydsjælland, Hovedstaden, Falster, Vestsjælland, Østsjælland, Midtsjælland, Lolland, Amager) og Jylland (Østjylland, Sønderjylland, Midtjylland, Syddanmark, Vestjylland, Sydjylland, Nordjylland).

  Når vi ser på søgedata er det tydeligt, at netshoppere tit kigger efter fx køb spærtræ og spærtræ priser. Foruden dette ser vi tit online shoppere lede efter blandt andet spærtræ tilbud, spærtræ online og billig spærtræ, foruden de kendte byggemarkeder som Bauhaus, Davidsen, 10-4, Silvan, Harald Nyborg, Jem og Fix, Bygma, XL-Byg og Stark.

  Spar penge på spærtræ

  Det er efterhånden vældig praktisk for forbrugerne at finde frem til tilbud på billige spærtræ online på diverse butikker på nettet, og på grund af dette har flertallet af online webshops ikke kunne lade være med at nedsætte priserne på spærtræ kolossalt, og derudover sikre billig fragt.

  Trods dette kan det alligevel være smart at efterprøve enkelte webbutikker efter udsalg og tilbud på spærtræ online forud for at du shopper, sådan at du er velinformeret til at modtage den billigste pris. Kig ikke bare hos de velkendte byggecentre som Stark, Bauhaus, XL-Byg, Harald Nyborg, Jem og Fix, Bygma, Davidsen og Silvan.

  Du må trods alt være så påpasselig, at ifald en e-forretning annoncerer billige spærtræ online på tilbud til en udsalgspris som er uforståeligt letkøbt, så bør det ofte være et faresignal om en falsk internet shop. Shopping med kort er imidlertid omsluttet af en lovbestemmelse, som hjælper folk imod fup internet foretagender.

  Generelt anbefaler vi kortbestillinger eller betalinger med mobilen. Som en anden løsning bør du benytte en billig afbetalingsordning fra eksempelvis ViaBill, ifald du har til hensigt at afbetale omkostningerne til spærtræ over tid. Det fås typisk i specialiserede netshops, men dog sjældent de kendte byggecentre som for eksempel Silvan, Davidsen, Bygma, Harald Nyborg, Stark, Bauhaus, XL-Byg og 10-4.

  Når man ser på tendenserne er det tydeligt, at online shoppere typisk leder efter fx billig spærtræ og køb spærtræ. Derudover oplever vi tit netshoppere søge eksempelvis spærtræ priser, spærtræ online og spærtræ tilbud.

  Opsummering: Pristjekket viser at den billigste pris for 100 m kg spærtræ er 3180 kr. Pristjekket er vurderet til 4.6 ud af 5 stjerner baseret på 20 brugeranmeldelser.

  hurtig og præcis levering” – anmeldt af som gav 5 ud af 5 stjerner.

  Anvendelse: til ydervæg til væg til bord til garage til trappe til skur til fladt tag til terrasse til carport ril plankebord til gulv

  Varianter: C18 trykimprægneret T1 høvlet C24 T2

  Størrelser: 45×295 45×120 45×200 45×95 45×220 45×145 45×345 45×300 45×245 45×175 45×195 45×295 45×125 45×170 45×150

  Se nærmere på andre menneskers oplevelser

  Trustpilot resulterer i uden sammenligning fantastiske muligheder for at kigge på en lang række øvrige køberes ratings og af den grund slår vi et slag for, at du sonderer e-shoppens kritik forinden du køber billige spærtræ online.

  Facebook genererer desuden uden sammenligning værdifulde løsninger til at få indblik i netshoppens troværdighed. Desuden er der nogle internet virksomheder som tilbyder kunderne at publicere en bedømmelse af købsoplevelsen, som tilmed burde benyttes til at få et indblik i tilfredsheden hos kunderne.

  Før folk shopper billige spærtræ online hos en internet webshop kan de sådan set betragte netshoppens regler, dog er det typisk ikke videre interessant, specielt med de gængse byggekæder som Stark, Bygma, XL-Byg, Jem og Fix, Harald Nyborg, 10-4, Davidsen, Silvan og Bauhaus.

  En nemmere løsning kunne derfor være at se nærmere på om online webshoppen er e-mærke tilsluttet, grundet at det typisk er en indikator for at internet selskabet forsvarer de danske regler, og at den undertiden besøges af fagfolk som forstår retningslinjerne.

  Derudover giver det dig anledning til at få bistand, såfremt du skulle få problemstillinger som følge af din handel med spærtræ. For øvrigt anbefaler vi at køber er opmærksom på de primære vedtægter der gælder for bestillingen af spærtræ online, eksempelvis den byttepolitik internet firmaet tilbyder.

  På grund af dette er det ligeledes vigtigt, at man til enhver tid bevarer sin e-mail kvittering, så man når som helst kan dokumentere sit køb af spærtræ, uafhængig af om man bestiller hos Jem og Fix, Davidsen, Stark, 10-4, Bygma, XL-Byg, Bauhaus, Harald Nyborg eller Silvan.

  Jesper Johansen gav 5 stjerner

  Super nem hjemmeside og hurtig levering

  Kim T gav 4 stjerner

  Bestilte online

  Hans gav 5 stjerner

  Hurtig ekspedition

  Lone G gav 5 stjerner

  Fornuftigt sted at handle

  9 tips til når du køber online
  1Det er jo ekstremt overkommeligt for alle at vurdere tilbud online på billige spærtræ fra flere online selskaber, og for det garanterer massevis af outlets på nettet levering uden betaling. Derfor kan det ikke desto mindre vise sig rentabelt at undersøge nogle internet virksomheder i Danmark efter rabat og tilbud før du gennemfører dit køb, sådan at du er sikker på at skaffe sig den mest betalelige pris.
  2Flere internet selskaber lover levering uden gebyr på spærtræ, men ofte er det så præmissen at man indkøber for en bestemt sum. Ellers kunne du tage den mest prisbevidste type af levering, som i mange tilfælde vil være at få fragtmanden til at levere dine varer til en pakkeshop. Fragtløsningen viser sig oftest samtidig virkelig gnidningsløs. Den mest billige leveringsversion kan ikke modsiges at være selv at hente ordren.
  3En hel del forretninger på nettet foreslår til alt held et hav af forskellige billige leveringsudgaver til spærtræ. En yndling er p.t. at afsende til en pakkeshop, og så kan du bare gå forbi efter de bestilte produkter lige præcis når det passer ind i din kalender. Den er altså virkelig smertefri, samt oftest også den billigste leveringsudgave.
  4Trustpilot forærer dig uden sammenligning pæne løsninger til at verificere ret mange nuværende forbrugeres meninger og på grund af dette er det smart, at du verificerer e-shoppens anmeldelser forinden du handler billige spærtræ online. Facebook medfører desuden uden sammenligning udmærkede løsninger til at få indsigt i internet webshoppens kundetilfredshed.
  5Generelt foreslår vi at finde ud af om netbutikken er e-mærke tilsluttet, da det ofte er en angivelse af at online firmaet opfylder de danske regler, og at netbutikken en gang i mellem overværes af eksperter der er indført i retningslinjerne. Inden folk shopper billige spærtræ hos en internet forhandler bør man når alt kommer til alt løbe igennem butikkens handelsbetingelser.
  6Vi går generelt ind for køb med kort eller betalinger med mobilen. Køb med betalingskort er indbefattet af en vedtægt, som beskytter dig imod uoprigtige internet varehuse. Som et alternativ kan du overveje en afbetalingsordning som fx ViaBill, såfremt du ser en fordel i at godtgøre prisen over flere uger.
  7Forinden nogen køber billige spærtræ hos en internet butik kunne man når alt kommer til alt skimme virksomhedens handelsaftale, dog er det typisk et omfattende arbejde. Foruden dette kan det anbefales at man er obs på de fundamentale retningslinjer der influerer på bestillingen af billige spærtræ online, for eksempel den returpolitik internet firmaet tilsikrer.
  8Den billigste fragtmulighed vil i de fleste tilfælde være at hente produkterne selv, men det stiller krav om at du har bopæl nær online firmaets tilholdssted. Den leveringsudgave kan vise sig at være ualmindeligt aktuel om man skal bruge spærtræ omgående. Alternativt så tilbyder enkelte online outlets portofri levering, men for det meste kræves det at der shoppes for en fastsat sum.
  9Leveringsdygtigheden er yderst vital om man står og skal bruge produktet straks, og med det formål er det naturligvis klogt at vi ser den forventede leveringsdato på spærtræ. Temmelig mange e-shops tilsiger billig dag-til-dag levering på mange af deres produkter, som trods alt afhænger af at ordren indsendes forinden et besluttet klokkeslæt.