Er du på udkig efter spånplader? Vi har fundet 16 online forhandlere, og noteret deres priser for 100 m2 inkl. levering.

Den billigste webshop lige nu er 10-4.dk, som sælger 100 m2 for kun 3.628 kr. Det er 77 % billigere end den dyreste webshop.

Laveste pris for 100 m2 spånplader inkl. levering*
WebshopPris ↓Link
3.628 kr.Køb
4.171 kr.Køb
4.936 kr.Køb
6.991 kr.Køb
5.218 kr.Køb
7.738 kr.Køb
7.854 kr.Køb
5.982 kr.Køb
7.933 kr.Køb
6.794 kr.Køb
10.962 kr.Køb
10.095 kr.Køb
15.646 kr.Køb
11.010 kr.Køb
12.084 kr.Køb
13.803 kr.Køb

*Seneste opdatering: 17. marts 2022 - Leveringssted: 8000 Aarhus C - Mængde: 100 m2 (eller nærmeste omregnede alternativ).

Anvendelse: til tag til væg til varmeslanger til vådrum til tagpap til loft til varmefordelingsplader

Størrelser: 10 mm 19 mm 28 mm 25 mm 12 mm 40 mm 22 mm 20 mm 30 mm 15 mm16 mm 13 mm 5 mm

Hvilket byggemarked skal du vælge?
Nogle byggekæder fremviser et bredt udvalg af produkter, imens andre fokuserer på en bestemt varegruppe. Du kan vide hvorvidt det er essentielt for dig at have mange forskellige typer af varer at vælge fra, udover blot spånplader.
Såfremt du har brug for byggematerialerne med det samme eller bare har lyst til at undgå fragtgebyret, så kunne du tænke over at fragte materialerne på eget initiativ. Det er hovedsageligt et alternativ ved de store byggekæder.
For en del er gør-det-selv projekter ens betydende med en stor portion spørgsmål. Derved bør du overveje at købe fra et online byggecenter, som tilbyder sparring omkring spånplader.
Du bør være opmærksom på hvilke regler webshoppen udsteder i forbindelse med din bestilling online, så du kan slippe for udfordringer med fx returnering. Af den grund bør man undersøge byggeshoppens handelsbetingelser.
Der findes forskelle i prisniveauet på billige spånplader fra netbutik til netbutik. Nogle giver billige priser, og nogle giver kompetent rådgivning. Du skal bestemme hvad du vil prioritere.
Det er helt klart ekstremt relevant at tjekke, om de varer du planlægger at købe online faktisk er på lager hos byggekæden. Alternativt bør du overveje at tjekke de andre.
Stort byggemarked eller nichewebshop?

Hvilke fordele er der ved de to?

Stort byggemarked

De store byggekæder er folkekære og bekendte butikker, hvilket bidrager til øget tryghed når du shopper online. Det vil nogle se positivt på.
De udbredte byggemarkeder tilbyder produkter fra en lang række forskellige nichebutikker, hvorfor du så kan shoppe fra et bredt udvalg af spånplader online.
De velkendte byggecentre er fysisk til stede i store dele af landet, og hermed har mange adgang til at bestille online og hente varerne personligt. På grund af det har du mulighed for at slippe for leveringsgebyret, samt endda få fat i varerne med det samme.

Nichewebshop

Mange online nichebutikker er iværksættervirksomheder, der i de fleste tilfælde er danske, givetvis tilmed lokalt i dit område. Dem bidrager du til når du bestiller spånplader online på deres side.
Størsteparten af nichebutikker på internettet styrer selv produktionen af de varer som du kan finde hos byggekæderne. Idet du køber direkte på de nichefokuserede netbutikker online bør du få en billigere pris.
Størstedelen af nicheforretninger på nettet er ekstremt passionerede omkring deres online produktsortiment, da de har skarpt fokus på disse produkter. Således er det forventeligt at du får ekstra informativ hjælp fra personale med ekspertviden i lige præcis spånplader.
Danmarks største byggekæder
spånplader jem og fix

Jem og Fix blev dannet i 1988, og udgøres nu af mere end 2.100 personer i forretningens 122 varehuse. Jem og Fix er specialiseret i at sælge til private, og omsætter årligt for mere end 2 milliarder kroner.

spånplader silvan

Silvan begyndte i 1968, og udgøres i dag af cirka 1.000 medarbejdere i forretningens 41 butikker. Silvan fokuserer primært på salg til private, og afsætter årligt for i omegn af 1 milliard kroner.

Davidsen kom frem i 1944, og er i dag arbejdsgiver for omtrent 1.000 medarbejdere i de 9 varehuse. Davidsen har sit primære fokus på billige priser til private og professionelle, og omsætter hvert år for i omegn af 2 milliarder kroner.

Bygma åbnede i 1952, og beskæftiger i dag i omegn af 2.300 ansatte i kædens 56 varehuse. Bygma sætter ind på salg til professionelle, og afsætter hvert år for over 5 milliarder kroner.

Johannes Fog kom frem i 1920, og styres dagligt af i nærheden af 500 mennesker i kædens 9 varehuse. Johannes Fog er specialiseret i at sælge til private, og afsætter hvert år for over 1 milliard kroner.

XL-Byg blev dannet i 2002, og omfatter i dag flere end 2.000 kollegaer i deres 104 butikker. XL-Byg satser på billige priser til private og professionelle, og omsætter hvert år for i omegn af 5 milliarder kroner.

spånplader harald nyborg

Harald Nyborg blev dannet i 1904, og lønner i dag omtrent 2.000 medarbejdere i forretningens 33 butikker. Harald Nyborg fokuserer primært på salg til private, og sælger årligt for i omegn af 5 milliarder kroner.

spånplader bauhaus

Bauhaus startede i 1988, og beskæftiger nu i omegn af 1.000 ansatte i byggemarkedets 17 butikker. Bauhaus sætter ind på salg til private, og afsætter årligt for mere end 2 milliarder kroner.

Stark åbnede i 1896, og er i dag arbejdsgiver for mere end 2.000 ansatte i virksomhedens 72 butikker. Stark sætter ind på at sælge til professionelle, og omsætter hvert år for over 7 milliarder kroner.

10-4 begyndte i 1947, og er i dag arbejdsgiver for i omegn af 100 ansatte i byggemarkedets 6 butikker. 10-4 fokuserer primært på salg til private og professionelle, og sælger hvert år for i omegn af 500 millioner kroner.

12 tips til dit byggeri
1Før du iværksætter byggeriet er det ekstremt fornuftigt med et tilsagn om, at dit projekt er lovligt. Afhængigt af din bopæl kan der være fastsatte retningslinjer for, hvad der er lovligt, og hvad der ikke må laves.
2Muligvis vil det vise sig meningsgivende at du har alle materialer parat på forhånd inden du igangsætter eksekveringen. Du får god gavn af at sammensætte en overskuelig huskeliste hvoraf der fremgår alle de ting der bliver brug for, og så tjekke hver enkelt ting, med øje for at du kan føle dig overbevist om at du ikke har glemt noget.
3Der kan findes en overflod af artikler og videoer på internettet som kan inspirere dig. Navnligt YouTube er formidler af overvældende meget konstruktiv information, især ifald du leder på engelsk.
4Der viser sig som regel uforudsete problemer når det handler om krævende opgaver, og af den grund kan det være værdifuldt at man har afsat rigeligt med plads i arbejdsplanen, som er vigtigt for at man er ubekymret om at nå det til den planlagte tid.
5Det er betydningsfuldt at have et udgiftsbudget for dit byggeprojekt, så du ikke er i tvivl om den økonomiske del. Det vil blive behjælpeligt at beskrive hver enkelt omkostning, hvorefter man kan nedskrive udgiften ved hver eneste af dem.
6Man skal aldrig mangle grej. Jævnligt kan det vise sig strategisk at du har værktøjet til disposition inden du starter byggeprocessen. I øvrigt må du huske at inkludere disse udgiftsposter i byggeriets budget.
7Husk at tage til overvejelse om byggeriet er et du kan klare selv, eller du kan have fordel af at hente hjælp fra en fagmand til dele af byggeprocessen. Når du anskaffer hjælp fra en professionel anbefales det at modtage priser fra forskellige foretagender.
8I visse tilfælde kan man forsøge at få offentligt tilskud til gør-det-selv projekter. Det tilbydes når projektet gør en forskel for miljøet. Støtten kræver med andre ord at renoveringen påvirker naturen.
9Det kan vise sig nyttigt at få hjælp til byggeprojektet, især ift. krævende byggeprocesser. Enkelte byggerier stiller krav om flere mennesker. Desuden må det blive mere effektivt og mere socialt når man er flere om at bidrage.
10Planlægning viser sig som vejen til at nå problemfrit i mål med byggeprocessen. Du er nødt til at liste en klar plan, der viser hvilke gøremål der løses på hvilke dage, samt derudover en numerisk orden. Det anbefales at være konkret i sammensætningen af din handlingsplan.
11For byggeprojekter udendørs har vejrsituationen en afgørende rolle. Således bør du ofte kigge på vejrudsigten i perioden for dit byggeprojekt, så det forhåbentlig ikke ud af det blå starter med at stå ned i stænger i samme sekund som du er trukket i arbejdstøjet til det komplicerede byggeprojekt.
12Du skal aldrig nogensinde forsømme dit eget ve og vel, så glem ej påklædning såsom arbejdssko som beskytter dig imod eventuelle skader. Det er klogt at du har styr på dit velbefindende i dit byggeprojekt, navnlig såfremt du ikke køber hjælp fra en fagmand.
De bedst anmeldte byggekæder
Bauhaus.dk har en score på 4,3 ud af 5 på Trustpilot, som jo er meget beundringsværdigt. Ratingen grundlægges af 23.161 ratings, hvoraf imponerende 69 % har givet den bedste karakter, og alene 8 % har givet 1 stjerne. Indtil videre har Bauhaus.dk 56.023 følgere af deres Facebook-side.
10-4.dks Trustpilot-rating er 4,7 ud af 5, som naturligvis er rigtig flot. Karakteren er et gennemsnit af 19.208 tilkendegivelser, hvoraf intet mindre end 84 % giver toprating, og blot 2 % har givet den dårligste rating. I øjeblikket har 10-4.dk 43.202 Facebook-følgere.
DavidsenShop.dk har en bedømmelse på 4,7 ud af 5 på Trustpilot, som tydeligvis er yderst imponerende. Ratingen er et gennemsnit af 11.467 meninger, hvor hele 86 % kvitterer med topkarakter, og alene 2 % har givet den dårligste rating. Indtil nu har DavidsenShop.dk 53.774 følgere på Facebook.
Harald-Nyborg.dks rating på Trustpilot er 4,6 ud af 5, som uden tvivl er enormt imponerende. Karakteren tager udgangspunkt i 28.109 bedømmelser, hvor ikke mindre end 76 % kvitterer med den bedste karakter, og alene 4 % har givet dumpekarakter. Som det ser ud nu har Harald-Nyborg.dk 8.857 følgere på deres Facebook-side.
XL-Byg.dk bedømmes til 4,3 ud af 5 på Trustpilot, hvilket altså er ultra flot. Vurderingen er baseret på 2.856 anbefalinger, hvoraf hele 59 % giver 5 stjerner, og alene 9 % giver den laveste karakter. I øjeblikket har XL-Byg.dk 67.935 følgere på Facebook.

Typiske spørgsmål rundt om spånplader

 • Hvordan laver man spånplader?
 • Hvad er spånplader?
 • Hvad bruges spånplader til?
 • Hvordan laves spånplader?
 • Spånplader hvad er?
 • Hvilken mulighed for levering er smartest?

  Masser af internet selskaber frembyder nu en lang række forskellige billige leveringsmuligheder til spånplader. En der er meget almindelig er nu til dags at få leveret til en pakkeshop, og så kan du bare gå forbi efter din nyindkøbte vare når du har lyst. Fragttypen er jo virkelig praktisk, og typisk endvidere den prisbilligste metode til levering.

  Du burde alternativt prøve at få varerne bragt til din lejlighed eller til din arbejdsplads. Metoden viser sig beklageligvis lidt mindre billig, men endda ret hensigtsmæssig med spånplader online. Den mest billige leveringsmulighed vil dog altid være at hente ordren selv, som dog nødvendiggør at du opholder dig nær online virksomhedens byggecenter, fx Harald Nyborg, Jem og Fix, Bauhaus eller Silvan.

  Leveringsdygtigheden på spånplader kan vise sig at være yderst betydningsfuld om du har behov for produkterne fluks, så i det øjemed er det rigtig essentielt at vi dobbelttjekker det anslåede leveringstidspunkt for spånplader. Adskillige internet virksomheder – herunder Jem og Fix, Harald Nyborg, Bauhaus og Silvan – stiller garanti om billig levering efter en enkelt hverdag på mange af deres produkter online, men vær på vagt da det tager udgangspunkt i at bestillingen køres igennem forinden et fastslået tidspunkt, med hensynstagen til at de garanteret kan nå at få produkterne klargjort forinden personalet har fri.

  Flere webbutikker frembyder portofri levering på spånplader online, men i de fleste tilfælde er det under betingelse af at der erhverves for en konkret sum. Desuden må du vælge den mest prisbevidste fragttype, hvilket i de fleste tilfælde er at få fragtmanden til at bringe ordren til et afhentningssted.

  Adskillige byggemarkedskæder tilbyder klik-og-hent hvor man handler billig spånplader online men afhenter i byggemarkedet. For eksempel Stark, Jem og Fix, 10-4, Silvan, Davidsen, Bauhaus, Bygma, XL-Byg og Harald Nyborg. Byggekæderne frembyder eksempelvis klik-og-hent på spånplader i disse områder:

  Farum, Køge, Grenaa, Ishøj, Ikast, Vejle, Viborg, Søborg, Brønshøj, Odense, Holbæk, Sønderborg, Haslev, Nærum, Taastrup, Glostrup, Roskilde, Hørsholm, Odder, Kokkedal, Helsingør, Hedensted, Dragør, Aabenraa, Hobro, Vanløse, Rødovre, Kolding, Lyngby, Tilst, Valby, Stenløse, Frederiksværk, Fredericia, Albertslund, Lystrup, Nørresundby, Hillerød, Rudersdal, Thisted, Allerød, Randers, København, Brabrand, Nakskov, Næstved, Tårnby, Svendborg, Charlottenlund, Brøndby, Hedehusene, Frederiksberg, Haderslev, Åbyhøj, Gladsaxe, Virum, Silkeborg, Skive, Lillerød, Slagelse, Nykøbing Falster, Vallensbæk, Aalborg, Varde, Rønne, Højbjerg, Solrød Strand, Ringsted, Nyborg, Herlev, Ølstykke, Struer, Gentofte, Aarhus, Jyllinge, Korsør, Ballerup, Middelfart, Kalundborg, Frederikssund, Horsens, Greve, Risskov, Frederikshavn, Hvidovre, Hjørring, Skanderborg, Holstebro, Esbjerg, Brønderslev, Birkerød, Værløse, Vordingborg, og Herning, .

  Afhentning for spånplader er muligt i samtlige områder af landet: Sjælland (Sydsjælland, Lolland, Amager, Falster, Bornholm, Hovedstaden, Midtsjælland, Østsjælland, Nordsjælland, Vestsjælland), Fyn (Sydfyn, Østfyn, Midtfyn, Nordfyn, Vestfyn) og Jylland (Syddanmark, Midtjylland, Vestjylland, Nordjylland, Østjylland, Sønderjylland, Sydjylland).

  Ses der på data er det markant, at mennesker som regel efterspørger fx køb spånplader og spånplader tilbud. Foruden dette ser man typisk internet shoppere søge efter blandt andet spånplader online, billig spånplader samt spånplader priser, foruden de gængse byggekæder som Bygma, Davidsen, Silvan, Bauhaus, XL-Byg, Jem og Fix, Stark, 10-4 og Harald Nyborg.

  Gode priser på spånplader

  Det er i dag vældig hensigtsmæssigt for folk at kigge efter tilbud på billige spånplader online hos diverse online outlets, og af den grund har langt de fleste online firmaer været nødt til at nedsætte prisen på spånplader helt i bund, og ydermere præstere fragt uden betaling.

  Derfor kan det trods alt vise sig profitabelt at efterprøve indtil flere firmaer på nettet efter billige priser på spånplader online før du placerer ordren, så man er på den sikre side med at få den skarpeste pris. Kig ikke kun på de store byggecentre som 10-4, Davidsen, Bygma, XL-Byg, Stark, Bauhaus, Harald Nyborg og Jem og Fix.

  Du må dog ikke glemme, at i tilfælde af at en netbutik annoncerer billige spånplader online på tilbud til en pris som kan ses som usædvanlig billig, burde det undertiden være et tegn på en uægte netshop. Kortbetalinger er dog en del af en foranstaltning, som sikrer folk overfor falske internet varehuse.

  Generelt anbefaler vi kortbestillinger eller MobilePay. Alternativt burde du overveje et afdragstilbud fra fx ViaBill, i tilfælde af at du har til hensigt at finansiere betalingen af spånplader over flere uger. Dette fås typisk hos online nichebutikker, men sjældent de kendte byggecentre som eksempelvis Harald Nyborg, Bygma, Bauhaus, XL-Byg, Davidsen, Silvan, Stark og Jem og Fix.

  Ved kig i tallene fremstår det klart, at internetbrugere tit leder efter for eksempel spånplader priser og køb spånplader. Vi ser desuden mange gange folk lede efter bl.a. spånplader tilbud, billig spånplader og spånplader online.

  Opsummering: Pristjekket viser at den billigste pris for 100 m2 kg spånplader er 3628 kr. Pristjekket er vurderet til 4.4 ud af 5 stjerner baseret på 24 brugeranmeldelser.

  Super hurtig levering” – anmeldt af som gav 4 ud af 5 stjerner.

  Anvendelse: til loft til varmeslanger til vådrum til væg til varmefordelingsplader til tag til tagpap

  Størrelser: 30 mm 22 mm 15 mm16 mm 19 mm 40 mm 25 mm 12 mm 28 mm 20 mm 10 mm 13 mm 5 mm

  Se nærmere på nuværende kunders vurderinger

  Trustpilot frembringer helt stabile genveje til at iagttage adskillige eksisterende kunders kritik og herved tilråder vi, at du studerer online webshoppens vurderinger før du køber billige spånplader online.

  Facebook indebærer på samme måde en række hensigtsmæssige metoder til at få indsigt i internet shoppens kundetilfredshed. Her ses mange outlets på nettet hvor folk kan levere en anmeldelse af deres køb, som desuden bør bruges til at få et indblik i tilfredsheden hos kunderne.

  Inden nogen køber billige spånplader online hos en butik bør man i reglen studere webbutikkens handelsvilkår, men det er for det meste et omfattende projekt, specielt hos de udbredte byggecentre som Jem og Fix, Silvan, Stark, Bauhaus, Harald Nyborg, 10-4, Bygma, XL-Byg og Davidsen.

  Et andet alternativ kunne være at se hvorvidt internet forhandleren er tilsluttet e-mærket, da det burde være en indikator for at internet selskabet efterfølger de opstillede regler, samt at shoppen jævnligt gennemses af fagmænd der har den nødvendige knowhow om de gældende regulativer.

  Dette er en god genvej til hjælpende service, når du forvoldes dilemmaer med din shopping med spånplader. Tilsvarende kan det være til hjælp at du er klar over de mest aktuelle reglementer der kan influere på bestillingen af spånplader online, f.eks. den returret e-forretningen benytter.

  I den relation er det tilmed relevant, at man stadig bibeholder ens kvitteringsmail, således man senere kan bevidne sin bestilling af spånplader, uagtet om man bestiller ved Jem og Fix, Harald Nyborg, Silvan, Stark, Bygma, Davidsen, XL-Byg, 10-4 eller Bauhaus.

  Bente Poulsen gav 5 stjerner

  Meget nemt at bestille og hurtig

  Michael N gav 4 stjerner

  Jeg fik min pakke

  Camilla gav 5 stjerner

  God service og hurtig levering

  Lene Mortensen gav 5 stjerner

  Fin omgående levering

  9 gode råd til online indkøb
  1En række online outlets frembyder fragt uden omkostninger på spånplader, men i mange tilfælde er det kun gældende hvis du indkøber for et præcist beløb. Ellers bør man overveje den billigste fragtform, som tit vil være at få fragtmanden til at bringe din bestilling til et udleveringssted. Fragtmetoden bliver godt nok lige så vel særdeles smart. Den mest prisbevidste leveringsversion kan ikke benægtes at være at hente ordren selv.
  2Generelt slår vi et slag for at bemærke hvorvidt online butikken er medlem af e-mærket, fordi det længe har været en tryghed om at webbutikken efterlever de danske love, og at internet butikken regelmæssigt efterses af fagfolk som mestrer reglementet på området. Forud for at nogen køber billige spånplader i en e-forretning behøver man utvivlsomt se på virksomhedens forretningsbetingelser.
  3Den mindst kostelige fragtløsning vil altid være at du selv henter produkterne, som jo er betinget af at du opholder dig i kort afstand af internet selskabets lager. Den form for levering kan være ret udslagsgivende såfremt du har brug for spånplader fluks. Alternativt så lover nogle internet forretninger fragt uden betaling, men typisk påkræves det at der erhverves for en konkret sum.
  4Fragtperioden kan være temmelig vigtig såfremt du behøver varen om kort tid, og derfor er det altså på sin plads at man studerer det forventede leveringstidspunkt på spånplader. En lang række online firmaer frembyder billig 1 dags levering på utallige produkter, men husk at det beroer på at ordren lægges før et fastslået tidspunkt.
  5En del internet varehuse yder heldigvis et bredt udvalg af billige metoder til levering til spånplader. En der er meget almindelig er nu om stunder at få leveret til et udleveringssted, og så henter du bare de købte varer lige når det passer dig. Muligheden er altså ekstremt praktisk, samt i mange tilfælde også den prisbilligste leveringstype.
  6Det er jo meget problemfrit for forbrugerne at analysere priser online på billige spånplader på forskellige netbutikker, og altså præsterer flere online firmaer billig fragt. Til gengæld kan det alligevel være tiden værd at eftergå indtil flere internet forretninger efter billige priser forud for at du handler, sådan at du er garanteret at antage den mest betalelige pris.
  7Vi anbefaler generelt betalinger med kort eller betalinger med mobilen. Shopping med kort er en del af en retningslinje, hvilket begunstiger køber overfor svindlende online webshops. Som alternativ burde du drage fordel af et afbetalingstilbud som eksempelvis ViaBill, hvis du har til hensigt at betale beløbet over et længere tidsrum.
  8Trustpilot leverer sådan set anstændige chancer for at analysere ganske mange aktuelle kunders observationer og derfor rekommanderer vi, at du kigger på e-forhandlerens bedømmelser forinden du bestiller billige spånplader online. Facebook præsterer ligeledes super habile løsninger til at få et kig ind i webshoppens kundefokus.
  9Forud for at nogen bestiller billige spånplader i en internet virksomhed behøver man på en vis måde løbe igennem butikkens forretningsvilkår, det er dog gerne ikke videre spændende. Herudover er det at foretrække at du er opmærksom på de grundlæggende betingelser i forbindelse med shopping af billige spånplader online, som for eksempel den returret internet forhandleren lover.