Sådan undgår du vandskader i dit hus

Hvis du nogensinde har stået i vand til knæene i din bolig, så har du formentligt en vandalarm. Men du ikke har prøvet dette, er det stadig en god idé at få erhvervet dig sådan en, da en vandalarm kan advare dig om lækager på sårbare steder i dit hjem og kan være med til at forhindre alvorlige og dyre vandskader. Som boligejer kan du dermed undgå dyre reparationer og en masse hovedpine ved at installere en eller flere vandalarmer i dit hjem.

Hvad er en vandalarm?

En vandalarm er en lille enhed, der placeres på gulvet i nærheden af et sted, hvor der kan opstå en lækage. De er normalt forbundet til et kontrolpanel, fjernstyret eller med en ledning. Alarmen har en sensor, der registrerer vand og udløser derefter kontrolpanelet til at lave en alarm. Nogle vandalarmer fungerer som en røgdetektor, ved at udsende et højt signal i hele hjemmet. Andre fungerer via wi-fi og sender en alarm til boligejerens telefon. Til fælles har de alle til formål at stoppe en lækage, før den forårsager omfattende vandskader. Da de fleste vandalarmer er billige, er de en investering med lav risiko for enhver husejer, der kan være bekymret for lækager. De er derudover også en god idé at få til sommerhuse.

Vandalarmer i sommerhuse

Hvis du har et sommerhus, kan det være godt at få monteret en vandalarm. Dette er grundet at man ikke hele tiden er i sommerhuset, og det derfor kan stå ubeboet i længere tid ad gangen. Det vil derfor være rigtigt træls at tage i sommerhus, hvor der er kommet en lækage. Du kan ovenikøbet få vandalarmer, som kan oplyse dig om luftfugtighed og temperaturer i sommerhuset, da du kan via en app på din telefon kan få besked, hvis grænseværdien for disse overskrides. Dermed kan du forhindre at der dannes skimmelsvamp i sommerhuset.