Sådan kan du tage din have til næste niveau

For mange danskere er haven en vigtig del af boligen. Det kan godt være forskelligt, hvor meget arbejde vi lægger i den, og hvor meget vi opholder os i den – men at den betyder noget for boligen og for dennes samlede udseende, er mange enige om. Derfor kan det også være en fordel at fokusere lidt på din have, når du er i gang med at optimere din bolig.

Det hele starter med det grønne græs

Hvis der er en ting, der er indbegrebet af haven, er det din græsplæne. Det er sikkert det første, du forbinder med ordet have, og græsplænen er da i mange boliger også en af de større komponenter af haven. Derfor bliver græsplænens udseende også helt naturligt vigtig for det samlede udseende af haven.

Er græsplænen død, kan det være svært at få resten af haven til at se særlig spændende ud. Derfor er det en god ide at lægge en indsats i at få grønt græs i haven, og måske er det nødvendigt helt at starte forfra med at så nyt græs, hvis det gamle ikke er til at redde. Er du træt af at slå græsset, kan en robotplæneklipper også være en god investering – så er plænen altid trimmet.

Skab farve og liv med blomster og træer

De flotte haver du ser i film eller på sociale medier, har som regel meget farverige blomster eller træer, der er med til at pryde haven og skabe et vidunderligt udseende. Selvom det måske kræver noget arbejde, er det også noget, du sagtens kan opnå i din have. Selvom en blomst hist og her kan virke som så lille en ting, gør det virkelig en forskel, ser du på det store billede. Og gider du ikke selv arbejdet med at plante disse ting i haven, kan du altid betale dig fra det og få andre til at gøre det.

Anlæg en pool i haven

At have en pool i haven kan ofte ses som en form for ”power move”, og derfor er det også en af de ting, du kan gøre for lige at løfte din have det mere. Hvis du selv lave udgravningerne til poolen, kan det godt blive rigtig hårdt og tage enormt lang tid – men du kan også vælge at gøre brug af leje af minigraver. Så bliver arbejdet noget mere effektivt, og du skåner din krop for slitagen.