Sådan kan din have gøres lidt hyggeligere

Det er naturligvis noget nemmere, at få din have brugt, hvis du også har lyst til at være i den – men hvem har lyst til at opholde sig i en have, der ikke er hyggelig at være i? Hvis du godt kunne tænke dig at være mere i haven, kan det altså være en god ide at investere lidt tid og penge i den. På den måde kan den gøres hyggeligere og mere praktisk, så du måske får mere lyst til at bruge den.

Få mere lys i haven ved at fælde træer

Hvis du har nogle store træer, der står i vejen i din have, kan det hurtigt komme til at blive meget mørkt, hvis disse træer skygger for solen. Det kan tage noget af hyggen, og det kan f.eks. også godt være lidt koldere at være i haven, hvis solen slet ikke kan finde vej derned.

Nogle gange kan træfældning derfor være et godt sted at starte, fordi det er den nemme måde at få sollys ned i haven på. Træfældning skal dog selvfølgelig helst ske professionelt, så alt foregår under optimale sikkerhedsforhold, og så alle regler for fældning af træer bliver overholdt.

Gør noget ud af møblement og dekorationer

Udover det planteliv du nok som regel forbinder med haven, er det jo alt det, du gør ud af haven, der er med til at afgøre, om den er hyggelig eller ej. Det vil sige, at de møbler du placerer i haven, og diverse dekorationer du indretter haven med, kan være med til at løfte din have og give dig mere lyst til at opholde dig i den.

Derudover betyder møblementet jo også meget for muligheden for at være social i haven, da du har bedre mulighed for at have familie og venner med i haven med det rette møblement.