Sådan gør du din dagligstue hyggeligere

De fleste af os danskere tilbringer størstedelen af vores vågne timer i stuen. Her ser vi måske fjernsyn, vi lytter til musik, læser i bog, arbejder eller noget helt femte. Uanset hvad du bruger tiden på, er det vigtigt, at du føler dig godt tilpas i din stue. Hvordan du opnår dette, er der ikke noget enkelt svar på. Det er nemlig forskelligt fra person til person, hvad der får os til at føle os trygge og tilpasse. Derfor er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i dig selv, når du skal indrette din dagligstue.

Men hvis du ikke har det helt store kendskab til boligindretning, kan det også være svært at sætte ord på, hvad din dagligstue reelt har brug for, for at den kan blive endnu hyggeligere. Derfor kan du med fordel søge inspiration, når du er hjemme hos andre. Du kan også søge inspiration i de følgende to afsnit af denne artikel, hvor du kan blive klogere på forskellige tiltag, der muligvis kan gøre din dagligstue endnu hyggeligere.

Giv vægge og gulv opmærksomhed

Når folk tænker indretning, tænker de oftest på møbler, pyntegenstande og konkrete ting, som kan puttes ind i et rum. Men her må du ikke glemme rummets fire vægge og gulv, som jo udgør selve rummet. Du skal derfor overveje, om væggene har den perfekte farve til dig. Dette kan nemlig gøre en stor forskel for rummets atmosfære. Her er en farvevælger et godt redskab, når du skal vælge en farve til dine vægge. En farvevælger er især smart til dig, der ikke har det store kendskab til maling i forvejen. Her fungerer farvevælgeren som et hjælpeværktøj, der gør processen lettere med at vælge den rigtige farve. Du kan prøve den fedeste farvevælger ved at klikke på linket.

Når det kommer til gulvet, skal du også overveje, om der er en gulvtype, der vil passe bedre til din smag. Her kan du igen søge inspiration, når du er hjemme hos venner og familie.

Indretningen af selve rummet

Det er selvfølgelig ikke uden betydning, hvordan du har placeret de forskellige møbler i rummet samt hvilke genstande, du udfylder rummet med. Derfor er det vigtigt, at du også giver din indretning et par grundige overvejelser. Du kan eksempelvis tage udgangspunkt i en bestemt farve eller en bestemt kultur, når du indretter din dagligstue. Her er det kun fantasien og din egen mavefornemmelse, der sætter grænser.