Sådan giver du din lejlighed nyt liv- uden at bruge for meget tid

Dagene går, støvet hober sig op, og det eneste, du bemærker, er opvasken i køkkenvasken. Hvis du ikke tager den i aften, skal den tages i morgen. Men i morgen er næsten værre end i aften, for der har du bare nul minutter at gøre med. Når det kommer til vedligehold og rengøring af eget hjem, får man ofte kun klaret det mest nødvendige og overfladiske i travle perioder. Men du ved sikkert også godt, hvor stor effekt en hovedrengøring kan have på dit humør. Det kan bogstavelig talt føles som om, man giver sit hjem et nyt liv og derved også sig selv mere energi. Her får du lidt idéer til, hvad du eksempelvis kan gøre, som ikke kræver så meget.

Søg hjælp hos professionelle

Har du et ægte tæppe i din stue? Du er sikkert meget øm overfor det, hvis du har, og det er også helt forståeligt. Et ægte tæppe er noget særligt. Det er et kunstværk, der skal tages hånd om, og derfor skal du heller ikke begive dig ud i andet end at støvsuge det selv. Du kan dog godt bestille rensning af ægte tæppe, som ovenikøbet kan komme til din lejlighed og ordne det på kort tid. Det er en luksus, som kræver få klik, som man garanti vil være oplivende for både tæppet og dig. Det samme gør sig gældende for sådan noget som pyntepuder og plaids. Meget brugte tekstiler, som ofte ikke bliver vasket i meget lange perioder. Find dit nærmeste renseri og send det hele afsted, så du kan hente det under samme ordre.

En hylde ad gangen

Vi kender alle til den meget kendte undskyldning om at have for travlt til at få ryddet op i sine ting, og der er helt sikkert noget om snakken, men problemet er også bare, at jo længere tid, der går, jo mere vil det gå dig på. Så her kommer et tip, du forhåbentligt vil benytte dig af: Ryd ud i dine ting; en hylde, et skab eller en skuffe ad gangen. Det kan være en daglig hylde eller en ugentlig skuffe. Det er en meget meditativ måde at sortere i sine ting, og når du tømmer en hylde, kan du støve den af, så du ved, at det hele er nulstillet, før du lægger tingene tilbage på plads igen.