Sådan finder du den rette lænestol

Er du på udkig efter den lænestol, der skal gøre hyggestunder med en god bog lidt bedre? Lænestole er et vidt begreb og inkluderer rigtig mange forskellige typer af stole, så før I lige kaster jer hovedkulds ud i at købe en, er det måske en god idé, at I har gjort jer nogle overvejelser om, hvad I egentlig godt kunne tænke jer. Ellers kan det godt blive en jungle at finde rundt i.

Noget af det, I skal overveje, når I kigger på lænestole, er materialet. Har I altid godt kunne tænke jer en klassisk stol i læder med bløde puder, man kan synke ned i? Det er slet ikke umuligt, og man kan ofte få en puf eller skammel, der passer til, så benene har noget at slappe af på. Men det kan også være en helt anden stil, I går efter, hvor en mere simpel stol i tekstil er noget, der fanger jeres øjne.

Skab plads i indretningen

Selvom en lænestol ikke fylder så meget i landskabet som for eksempel en sofa, er det stadig et møbel, der kræver, at der er skabt plads til det. Det er ikke særligt hyggeligt, hvis man har fornemmelsen af, at en lænestol står mast helt ind mellem en masse andre møbler. Lænestolen kan med fordel placeres i forbindelse med et sofaarrangement, så man kan sidde I den og snakke med resten af familien eller vennerne omkring et sofabord.

Alternativt kan den få sit helt eget hjørne, hvor man kan trække sig tilbage til, når man lige har brug for en tænkepause eller for at læse noget, der kræver, at man kan koncentrere sig. Derfor er det også ekstra vigtigt, at man sidder godt i lænestolen. Komfort er en meget individuel vurdering, og derfor er I nødt til at prøve af, hvad I sidder godt i.