Sådan får du en pæn hæk

En hæk hører naturligt hjemme i de fleste haver. Men det kan ske, at du flytter ind i en bolig, som endnu ikke har en hæk. Det kan virke som et stort projekt at gå i gang med at plante en hæk og det kan svært at forestille sig, at der nogensinde kommer til at stå en pæn hæk. Heldigvis er det ikke så svært, så længe du har lidt tålmodighed. I denne oversigt kan du få en introduktion til den perfekte hæk og hvordan du vedligeholder den med hækkeklipper eller beskæresaks.

Hvordan kommer jeg i gang?

Det kan som sagt virke meget uoverskueligt at plante en hæk, da den først når den helt rigtige størrelse efter nogle år. Derfor er det faktisk bedst bare at gå i gang og plante hækkeplanter, hvis du ønsker en hæk. Du kan opstille et midlertidigt hegn, hvis du ønsker lidt privatliv fra naboen. Når hækken har nået sin endelige højde, kan du fjerne hegnet.

Hvilken type hæk skal jeg vælge?

Du kan vælge imellem et stort udvalg af hække. En af de mest klassiske valg er en ligusterhæk, som er nem at vedligeholde og holder sig grøn året rundt. Et andet populært valg er tjørnehækken. Hvis du gerne vil have en tæt hæk med mange blade, er bøgehækken et godt valg for dig. Hvis du gerne vil have en hæk, som kan holde en skarp kant, bør du overveje den kompakte takshæk.

Hvordan trimmer jeg hækken?

Hvordan du trimmer hækken, afhænger af hækketypen. Bøgehækken kan med fordel trimmes med en beskærersaks i stedet for en hækkeklipper, så du ikke beskadiger bladene. Hækkeklipperen er perfekt egnede til kompakte hække som f.eks. takshækken. Dette gør det muligt for dig at forme hækken med meget skarpe eller afrundede kanter, hvis du ønsker dig et mere kunstnerisk udtryk til din hæk.