Sådan indretter du en smart spisestue

Stue

Spisestuen er et sted, hvor vi samles over et godt måltid, og der skal være plads til latter og hygge, som er så særligt dansk. Dine omgivelser vil helt klart påvirke den generelle atmosfære i rummet, og det er derfor vigtigt at indrette din stue eller spisestue, så den er indbydende og inviterer til samvær.

Hvad er mere indbydende end et fedt antikt barskab, hvor gæsterne kan samles om en drink? Danmark har et særligt udtryk for hygge, der ikke kan oversættes til mange andre sprog, og det skyldes de traditioner, vi har, som mange danskere værner om. En af de traditioner er at samles i varmen og nyde det gode selskab og en dansk whisky. I Danmark finder du nogle af Europas førende producenter af whisky. Adskillige danske bryghuse har vundet priser for deres nøjsomme fremstilling af udsøgte likører, og særligt whiskyen har vundet indpas i de danske hjerter. Et barskab er et møbel, der kan bruges til at fremvise vores fantastiske producenter, og det fungerer desuden som et naturligt samlingspunkt for hyggen. Det er her, de gode minder skabes.

De danske traditioner starter i stuen

Du kan sagtens finde et godt bryghus eller destilleri i nærheden af dig, eftersom vi har så mange i Danmark, og på den måde kan du finde gode kvalitetsvarer og samtidig støtte den lokale produktion af specialvarer i Danmark. Ved en række lejligheder samles danskere i stuerne om god mad og god alkohol, og der kan du med fordel indrette din stue, så den byder indenfor til hygge og gode stunder. Du kan for eksempel indrette stuen med udvalgte unikke møbler som et antikt barskab, som folk kan samles omkring. Det er essentielt for et godt barskab, at det ikke udelukkende indeholder de almindelige likører, som vi sædvanligvis drikker. Nej, et udsøgt udvalg af likør fra eksempelvis danske bryghuse, der har specialiseret sig i en god dansk whisky, er et samtaleemne, der gør aftenen særlig. Du må heller ikke glemme en god shaker og en beholder til isterninger, som også hører til ethvert komplet barskab.

Sæt dit eget præg for dine møbler

Når du er på jagt efter et godt barskab til stuen, kan du være heldig at finde et i antikvitetsforretninger, der ofte sælger gode møbler til fine priser. Sommetider kan det være nødvendigt at give møblerne en kærlig hånd, hvilket er et hyggeligt DIY-projekt, der samtidig giver dig mulighed for at sætte dit eget præg på møblet til lige netop din stue. Når du indretter stuen med et møbel som et barskab, vil det invitere og opfordre til sociale sammenhænge, og hvem ønsker sig ikke minder, gode stunder, liv og latter i stuen? En smart spisestue skal med andre ord have de praktiske foranstaltninger på plads, før du kan begynde at bygge videre på et rum og skabe en tilværelse med plads til alle de gode ting, som livet har at byde på. Det kan være med et barskab, en flot vitrine med smukke vinglas eller noget helt tredje, der kan give din stue et frisk pust.