Milwaukee Ventilator M18 AF-0
925 kr.
Mere info
Makita Ventilator 18V
1.240 kr.
Mere info
Trotec Ventilator TTR2500S
1.720 kr.
Mere info
METABO AKKU VENTILATOR AV 18 SOLO uden batteri og lader
889 kr.
Mere info
Staring VAF-400 ventilator ø400mm
3.435 kr.
Mere info
Staring VAF-200 ventilator ø200mm
1.869 kr.
Mere info
Staring VAF-300 ventilator ø300mm
2.494 kr.
Mere info
Duka PRO 30 standard ventilator, uden styringer
401 kr.
Mere info
Duka Smart Fan løs frontpanel, sort
125 kr.
Mere info
Duka Smart Fan løs frontpanel, sølv
125 kr.
Mere info
Duka EL 550 standard Ventilator
428 kr.
Mere info
Duka EL 700 standard, front i hvid plast Ventilator
200 kr.
Mere info
Duka EL 700 TH fugt- og tidsstyret, front i hvid plast Ventilator
698 kr.
Mere info
Duka EL 700 standard, front i børstet stål Ventilator
388 kr.
Mere info
Duka Regulator St 700 Hvid
863 kr.
Mere info
Duka El 500S ventilator
341 kr.
Mere info
Duka Ventilator Fugt- Og Tidsstyret Pro 90 Th Ø100mm Hvid
1.199 kr.
Mere info
Duka PRO 30 ST ventilator m/bevægelses-sensor og tidsstyring
945 kr.
Mere info
Duka Smart Fan ventilator u/styring, hvid
643 kr.
Mere info
Duka PRO 30 TH ventilator m/fugt- og tidsstyring samt lukkespjæld
631 kr.
Mere info
Duka EL 525 standard Ventilator
215 kr.
Mere info
Duka EL 525 TH fugt & tidsstyret Ventilator
963 kr.
Mere info
Duka EL 100 VKO Indbygningsventilator
299 kr.
Mere info
Duka EL 600 TH ventilator fugt & tidsstyret
166 kr.
Mere info
Duka EL 600 standard ventilator
83 kr.
Mere info
Duka Smart Fan ventilator m/fugt- og tidsstyring, hvid
980 kr.
Mere info
Duka PRO 30 T ventilator m/tidsstyring
659 kr.
Mere info
Duka Pro 32 ventilator uden styring
775 kr.
Mere info
Duka EL 700 TH fugt- og tidsstyret, front i børstet stål Ventilator
464 kr.
Mere info
Duka Ventilator Med Tidsstyring Pro 90 T Ø100mm Hvid
899 kr.
Mere info
Duka Ventilator Uden Styring Pro 90 Ø100mm Hvid
788 kr.
Mere info

Den mest populære værktøjsshop er i øjeblikket Globaltools.dk, som har et stort udvalg i værktøj. Desuden er webshops som DorchDanola.dk og Toolster.dk også meget populære iblandt danske forbrugere.

Vi har gennemgået de mest populære webshops og anmeldt dem med stjerner fra 1 til 5 ud fra bl.a. deres prisniveau, sortimentstørrelse, kundeservice, brugervenlighed, betingelser, leveringsformer og betalingsmuligheder.

Bedst anmeldte webshops
WebshopStjernerLink
Besøg webshop
Besøg webshop
Besøg webshop
Besøg webshop
Besøg webshop

Hvilket byggemarked skal du vælge?
Du bør vide hvilke betingelser der gælder når du handler online, så du undgår problemer med fx reklamationer. Derfor bør man læse firmaets handelsbetingelser.
Du vil finde forskellighed i priserne på billige Ryobi ventilator fra byggemarked til byggemarked. En del har gode tilbud, og øvrige satser på kompetent rådgivning. Du skal overveje hvad der er vigtigst for dig.
Såfremt du står og skal bruge byggematerialerne nu og her eller blot har lyst til at undgå fragten, så kan du tænke over at køre byggematerialerne selv. Dette er særligt muligt i de velkendte byggekæder.
Det er naturligvis ekstremt relevant at se, om den vare du ønsker at købe online faktisk er tilgængelig i byggecenteret. Alternativt kan du være nødt til at lede andre steder.
For en del er byggeri ens betydende med en verden af spørgsmål. Derved er det en fordel at købe fra en webshop, hvor du kan få råd og vejledning til valg af Ryobi ventilator.
Nogle byggemarkeder udbyder et enormt vareudvalg, imens nogle har fokus på en enkelt type af vare. Du skal vide hvorvidt det er essentielt for dig at du har mange forskellige varetyper at vælge fra, foruden bare Ryobi ventilator.
Stort byggemarked eller nichewebshop?

Hvilke fordele er der ved de to?

Stort byggemarked

De kendte byggecentre er fysisk til stede i hele landet, og på grund af det har folk adgang til at bestille online og hente varerne selv. Herigennem kan du overveje at blive fri for fragtgebyret, og ovenikøbet skaffe produkterne hurtigere.
De store byggemarkeder samler produkter fra flere nichebutikker, og derigennem kan du shoppe fra et bredt sortiment af Ryobi ventilator online.
De store byggecentre er populære og anerkendte forretninger, hvilket bidrager til ubekymrethed til dig der shopper online. Det er noget nogle vil se fordele ved.

Nichewebshop

En masse niche webshops er producenter af varerne som de store byggekæder sælger. Idet du køber direkte igennem nichebutikkerne online bør du få en bedre pris.
Mange webshops med fokus på en enkelt niche ved ekstremt meget om det produktsortiment de har online, idet de ikke sælger andre produkter. Således forventes det at du får en høj grad af informativ sparring fra medarbejdere der er eksperter i netop Ryobi ventilator.
Størstedelen af små butikker er mindre virksomheder, som typisk er danske, muligvis ovenikøbet lokalt nær dig. Dem støtter du når du handler Ryobi ventilator online hos dem.
Danmarks største byggecentre

Stark begyndte i 1896, og udgøres i dag af cirka 2.000 medarbejdere i selskabets 72 butikker. Stark har sit primære fokus på salg til professionelle, og sælger årligt for i omegn af 7 milliarder kroner.

XL-Byg startede i 2002, og udgøres i dag af mere end 2.000 kollegaer i virksomhedens 104 varehuse. XL-Byg har fokus på at sælge til private og professionelle, og sælger hvert år for cirka 5 milliarder kroner.

Ryobi ventilator harald nyborg

Harald Nyborg startede i 1904, og beskæftiger nu ca. 2.000 medarbejdere i forretningens 33 butikker. Harald Nyborg er specialiseret i at sælge til private, og afsætter årligt for i nærheden af 5 milliarder kroner.

Ryobi ventilator jem og fix

Jem og Fix blev dannet i 1988, og beskæftiger i dag omkring 2.100 mennesker i selskabets 122 varehuse. Jem og Fix specialiserer sig i gode tilbud til private, og afsætter hvert år for i omegn af 2 milliarder kroner.

Ryobi ventilator silvan

Silvan blev stiftet i 1968, og udgøres nu af flere end 1.000 medarbejdere i byggemarkedets 41 butikker. Silvan tilstræber gode tilbud til private, og afsætter hvert år for omtrent 1 milliard kroner.

Johannes Fog blev stiftet i 1920, og lønner i dag cirka 500 ansatte i forretningens 9 byggecentre. Johannes Fog sætter ind på at sælge til private, og omsætter hvert år for i omegn af 1 milliard kroner.

Ryobi ventilator bauhaus

Bauhaus så dagens lys i 1988, og udgøres nu af over 1.000 medarbejdere i virksomhedens 17 varehuse. Bauhaus har sit primære fokus på salg til private, og omsætter hvert år for omkring 2 milliarder kroner.

10-4 startede i 1947, og styres dagligt af ca. 100 medarbejdere i selskabets 6 byggecentre. 10-4 specialiserer sig i gode tilbud til private og professionelle, og sælger hvert år for mere end 500 millioner kroner.

Davidsen blev grundlagt i 1944, og styres dagligt af i nærheden af 1.000 medarbejdere i forretningens 9 varehuse. Davidsen fokuserer primært på billige priser til private og professionelle, og sælger hvert år for ca. 2 milliarder kroner.

Bygma startede i 1952, og er i dag arbejdsgiver for i nærheden af 2.300 ansatte i forretningens 56 byggecentre. Bygma sætter ind på salg til professionelle, og sælger hvert år for omtrent 5 milliarder kroner.

12 tips til dit byggeprojekt
1Før du opstarter byggeprocessen er det ekstremt essentielt med en forsikring om, at byggeriet ikke er i strid med loven. Alt efter hvorhenne du bor vil der vise sig diverse retningslinjer omkring, hvad du gerne må, og hvad der ikke må laves.
2For byggeprojekter udendørs kan eventuelt regnvejr få en stor rolle. Således skal du regelmæssigt tjekke vejrforudsigelserne lige før dit byggeprojekt, så du ikke kommer til at opleve at det ud af det blå starter med at regne når du lige er startet på dit avancerede projekt.
3Potentielt kan det blive fundamentalt at have de påkrævede bygningsmaterialer disponible i god tid før du går til værks med dit arbejde. Du kunne med fordel nedskrive en enkel oversigt hvor der bør fremgå hver eneste ting du har brug for, og efterfølgende tjekke hver eneste ting, så du sikrer dig at du har styr på det.
4Du må nødig negligere sikkerheden, så husk beskyttelse inklusiv arbejdshjelm som sikrer dig mod hændelige ulykker. Det er fornuftigt at du har styr på sikkerheden i dit byggeprojekt, specielt såfremt du ikke fremskaffer hjælp fra en ekspert.
5Det er anbefalelsesværdigt at sikre sig assistance til dele af projektet, i særdeleshed såfremt det er omfangsrige byggeprojekter. Flere ombygninger skal gerne udføres af flere personer. Ydermere bør det blive mere produktivt og mere interessant at lave arbejdet med andre.
6Du kan indhente offentlig støtte til byggerier. Det får man i tilfælde hvor ombygningen bidrager positivt til klimaet. Støtten forudsætter dermed at renoveringen gør en positiv forskel for miljøet.
7Der er vældig mange instruktioner og videoer via nettet som der kan findes inspiration i. Især YouTube faciliterer rigelig brugbar info, specielt hvis man kigger på engelsk.
8Det kan give mening at overveje om byggeriet kan klares alene, eller du må fremskaffe hjælp fra en fagmand til områder af byggeriet. Ifald du fremskaffer hjælp fra en fagperson er det normalt at søge uforpligtende tilbud fra flere firmaer.
9Du må ikke på noget tidspunkt fattes grej. Tit kan det være erstatteligt at have udstyret til disposition forinden du går løs med dit byggeprojekt. I øvrigt må du ikke glemme at tage højde for de her omkostninger i dit budget.
10Typisk vil det være essentielt at have lavet et udgiftsbudget for dit byggeprojekt, så du har styr på udgifterne. Det bør blive en god idé at nedfærdige alle udgifter, og bagefter søge sig frem til eventuelle tilbud på dem én efter én.
11Planlægning vil altid være kilden til succes med byggeriet. Du bør liste en struktureret handlingsplan, som dikterer hvilke opgaver du planlægger at lave på hvilket tidspunkt, samt en dertilhørende nummerorden. Vær konkret idet du nedskriver din plan.
12Der viser sig uden tvivl ubelejlige problematikker når det gælder svære projekter, og pga. dette kan det vise sig væsentligt at man har afsat en del plads i agendaen, med formålet om at man kan føle sig afslappet omkring at man når det til siden.
De højest ratede byggemarkeder
Harald-Nyborg.dks Trustpilot-score er 4,6 ud af 5, som selvfølgelig er ret så betryggende. Vurderingen grundlægges af 28.109 anbefalinger, hvoraf ikke mindre end 76 % har givet den højeste karakter, og bare 4 % har givet den dårligste rating. Indtil nu har Harald-Nyborg.dk 8.857 følgere af deres Facebook-side.
På Trustpilot har 10-4.dk en bedømmelse på 4,7 ud af 5, hvilket selvsagt er yderst imponerende. Evalueringen tager udgangspunkt i 19.208 bedømmelser, hvoraf ikke mindre end 84 % kvitterer med toprating, og blot 2 % giver den dårligste rating. Indtil videre har 10-4.dk 43.202 Facebook-følgere.
XL-Byg.dks Trustpilot-score ligger på 4,3 ud af 5, hvilket vel at mærke er kolossalt godt arbejde. Karakteren grundlægges af 2.856 anbefalinger, hvoraf ikke mindre end 59 % giver topkarakter, og blot 9 % kvitterer med dumpekarakter. På nuværende tidspunkt har XL-Byg.dk 67.935 følgere på Facebook.
Bauhaus.dk har en bedømmelse på 4,3 ud af 5 på Trustpilot, som jo er ret så overlegent. Evalueringen er et gennemsnit af 23.161 bedømmelser, hvor ikke mindre end 69 % giver topkarakter, og bare 8 % kvitterer med den dårligste rating. Indtil videre har Bauhaus.dk 56.023 Facebook-følgere.
DavidsenShop.dks score på Trustpilot er 4,7 ud af 5, som i særdeleshed er yderst imponerende. Vurderingen er regnet ud fra 11.467 ratings, hvor hele 86 % kvitterer med topkarakter, og kun 2 % kvitterer med dumpekarakter. Pt. har DavidsenShop.dk 53.774 Facebook-følgere.
Hvilken leveringstype skal du vælge?

Masser af internet butikker giver på nuværende tidspunkt et bredt udvalg af billige fragttyper til Ryobi ventilator. Den mest benyttede er nu til dags pakkeshoppen, hvor du så nemt kan hente dine nye varer når du har tid. Fragtmuligheden er nemlig rigtig praktisk, og mange gange tillige den mest betalelige form for fragt.

Du burde ydermere tænke over at bestille ordren til levering til din adresse eller til adressen på dit arbejde. Fragtmetoden er desværre lidt mere omkostningsfuld, men lige så vel ret praktisk for Ryobi ventilator online. Den billigste fragttype er utvivlsomt at hente pakken selv, hvilket beroer på at du opholder dig nær internet webshoppens byggemarked, eksempelvis Jem og Fix, Silvan, Bauhaus eller Harald Nyborg.

Fragttiden på Ryobi ventilator kan være rigtig afgørende hvis vi har brug for produktet straks, og af den grund er det forholdsvis passende at du ser det anslåede leveringstidspunkt på Ryobi ventilator. En masse butikker på nettet – fx Bauhaus, Jem og Fix, Silvan og Harald Nyborg – præsterer billig levering på næste hverdag på en række af deres produkter online, men som trods alt står og falder med at ordren gennemføres forinden et aftalt tidspunkt, med det formål at de med sikkerhed kan nå at få pakken ud af døren forinden pakkemedarbejderne drager hjemad.

En række internet shops sikrer levering uden gebyr på Ryobi ventilator online, men i mange tilfælde er det så nødvendigt at der handles for en fastsat sum. Derudover bør man beslutte sig for den mest billige leveringsmodel, som oftest vil være at få leveret pakken til et udleveringssted.

De store byggemarkedskæder foreslår click-and-collect hvor du køber billig Ryobi ventilator online og afhenter i butikken. For eksempel XL-Byg, Bauhaus, 10-4, Silvan, Davidsen, Bygma, Stark, Harald Nyborg og Jem og Fix. Byggekæderne foreslår for eksempel klik-og-hent på Ryobi ventilator i følgende byer:

Roskilde, Svendborg, Vanløse, Brønderslev, Middelfart, Albertslund, Skive, Lillerød, Solrød Strand, Allerød, Kokkedal, Helsingør, Nykøbing Falster, Rønne, Fredericia, Næstved, Rødovre, Brøndby, Brabrand, Viborg, Ikast, Odense, Jyllinge, Hvidovre, Holbæk, Ishøj, Virum, Charlottenlund, Værløse, Risskov, Kalundborg, Hørsholm, Greve, Frederiksværk, Varde, Slagelse, Frederikshavn, Herlev, Tilst, Stenløse, København, Odder, Vallensbæk, Aalborg, Aarhus, Birkerød, Vordingborg, Køge, Sønderborg, Søborg, Aabenraa, Taastrup, Lyngby, Randers, Lystrup, Ballerup, Nakskov, Ringsted, Thisted, Struer, Korsør, Frederikssund, Hedehusene, Glostrup, Nyborg, Ølstykke, Esbjerg, Dragør, Hedensted, Vejle, Grenaa, Frederiksberg, Gladsaxe, Kolding, Silkeborg, Herning, Valby, Højbjerg, Nørresundby, Horsens, Brønshøj, Haslev, Gentofte, Hobro, Tårnby, Skanderborg, Holstebro, Rudersdal, Åbyhøj, Nærum, Farum, Haderslev, Hjørring, og Hillerød, .

Click-and-collect af Ryobi ventilator er muligt i samtlige dele af Danmark: Fyn (Midtfyn, Nordfyn, Sydfyn, Vestfyn, Østfyn), Jylland (Østjylland, Sydjylland, Syddanmark, Vestjylland, Midtjylland, Nordjylland, Sønderjylland) og Sjælland (Østsjælland, Lolland, Vestsjælland, Bornholm, Nordsjælland, Falster, Hovedstaden, Midtsjælland, Amager, Sydsjælland).

Når man kigger i tallene står det markant, at netshoppere ofte leder efter blandt andet Ryobi ventilator online og køb Ryobi ventilator. Vi ser desuden som regel mennesker søge efter fx Ryobi ventilator tilbud, Ryobi ventilator priser og billig Ryobi ventilator, foruden de gængse byggecentre som 10-4, Stark, Jem og Fix, Bygma, Bauhaus, XL-Byg, Harald Nyborg, Davidsen og Silvan.

Bedste tilbud på Ryobi ventilator

Det er efterhånden ekstremt ligetil for internetbrugere at prissammenligne på billige Ryobi ventilator online på forskellige internet outlets, og så har flere internet firmaer været nødt til at nedsætte salgspriserne på Ryobi ventilator helt i bund, og ydermere yde gratis levering.

Det kan dog trods alt vise sig gavnligt at tjekke nogle enkelte netbutikker efter udsalg og tilbud på Ryobi ventilator online forinden du shopper, sådan at man er sikker på at skaffe sig den billigste pris. Se ikke kun på de gængse byggecentre som Silvan, XL-Byg, Davidsen, Bauhaus, Jem og Fix, Stark, Bygma og Harald Nyborg.

Du må alligevel huske på, at såfremt en e-handler markedsfører billige Ryobi ventilator online til en tilbudspris som kan virke himmelråbende tiltalende, kan det for det meste være et faresignal om en uægte internet webshop. Bestillinger med betalingskort er på den anden side omfattet af en lovbestemmelse, hvilket bistår dig som kunde overfor fup internet forretninger.

Vi slår generelt et slag for shopping med kort eller MobilePay. Som en anden løsning bør du vælge en løsning på afbetaling fra f.eks. ViaBill, ifald du hellere vil godtgøre prisen på Ryobi ventilator senere. Dette foreslåes normalt ved online nichebutikker, men sjældent de velkendte byggekæder som fx Stark, Bygma, 10-4, Bauhaus, Harald Nyborg, XL-Byg, Silvan og Davidsen.

Ved indkig i tendenserne er det markant, at mennesker typisk kigger efter fx billig Ryobi ventilator og Ryobi ventilator online. Foruden dette ser vi typisk folk lede efter eksempelvis Ryobi ventilator priser, køb Ryobi ventilator og Ryobi ventilator tilbud.

Tjek nuværende kunders vurderinger

Trustpilot frembringer fuldt ud ønskværdige chancer for at beskue en stor gruppe andre forbrugeres erfaringer og derved er det klogt, at du undersøger internet forretningens omtaler inden du shopper billige Ryobi ventilator online.

Facebook giver dig lignende nogle belejlige genveje til at få et kig ind i internet butikkens pålidelighed. Derudover ses en del netshops som tilbyder folk at formulere en anmeldelse af ordreforløbet, som tilmed må udnyttes til at vurdere hvor tilfredse kunderne er.

Inden folk shopper billige Ryobi ventilator online på en e-butik behøver de faktisk granske shoppens handelsvilkår, men det er tit ikke super spændende, især ved de udbredte byggekæder som Bygma, Davidsen, Bauhaus, Harald Nyborg, XL-Byg, Silvan, 10-4, Jem og Fix og Stark.

Et alternativ er at se nærmere på hvorvidt e-forhandleren er godkendt af e-mærket, siden det bør være en sikkerhed for at online forhandleren forstår de opstillede regler, og at internet virksomheden nu og da vurderes af fagfolk der har nøje kendskab til lovene på området.

Desuden får du lejlighed til hjælpende service, når du udsættes for dilemmaer i forbindelse med dit indkøb af Ryobi ventilator. Ydermere er det klogt at man er omhyggelig omkring de mest basale retningslinjer der kan håndhæves i forbindelse med bestillingen af Ryobi ventilator online, som fx den bytteret online butikken benytter.

I den relation er det tillige vigtigt, at man når som helst bibeholder ens faktura, så man en anden gang kan bekræfte købet af Ryobi ventilator, ligegyldig om man har handlet hos Silvan, Harald Nyborg, Stark, XL-Byg, Bygma, Bauhaus, Jem og Fix, Davidsen eller 10-4.

Jan C gav 5 stjerner

hurtig og præcis levering

Charlotte Olsen gav 4 stjerner

Som altid

Anna P gav 5 stjerner

hurtig og præcis levering

Per O gav 5 stjerner

Hurtig ekspedition

9 gode råd til når du køber online
1Enkelte internet foretagender frembyder levering uden beregning på Ryobi ventilator, men for det meste kun ifald man aftager for en konkret pris. Derudover kunne du udse dig den prisbilligste fragtmetode, hvilket ofte vil blive at få leveret din bestilling til et udleveringssted. Metoden er typisk til gengæld usædvanlig uproblematisk. Den mest letkøbte metode til levering er dog selv at hente produkterne.
2Forinden nogen bestiller billige Ryobi ventilator hos en e-butik kan man uden tvivl gennemgå webbutikkens handelsaftale, det er dog for det meste ikke særlig sjovt. Ligeså kan det være til hjælp at køberen er oppe på mærkerne omkring de mest betydningsfulde bestemmelser der kan spille ind i forbindelse med shopping af billige Ryobi ventilator online, som fx hvilken returrettighed internet forhandleren tilsikrer.
3Fragttiden kan være vældig relevant hvis du behøver din ordre inden for kort tid, så med det formål er det øjensynligt meningsfuldt at vi tjekker den forventede leveringstid ved Ryobi ventilator. En lang række online outlets tilsiger billig dag-til-dag fragt på deres favorit produkter, men husk at det er forudsat at bestillingen gennemføres tidligere end et givent tidspunkt.
4Vi slår generelt et slag for at tjekke om online forhandleren er støttet af e-mærket, grundet at det kan være et fingerpeg om at netshoppen forstår de opstillede regler, foruden at online shoppen tit føres tilsyn med af eksperter som forstår de gældende bestemmelser. Forud for at folk køber billige Ryobi ventilator på en shop kan man utvivlsomt gennemløbe webshoppens regler.
5Det er jo særligt problemfrit for alle at undersøge tilbud online på billige Ryobi ventilator i blandt forskellige online outlets, og derfor lover en hel del e-forretninger levering uden gebyr. Til gengæld kan det immervæk vise sig gavnligt at inspicere nogle enkelte internet handler efter tilbud og rabat forud for at du placerer ordren, sådan at man er usvigeligt sikker på at indhente den mest betalelige pris.
6Adskillige outlets på nettet giver heldigvis en hel del forskellige billige leveringsmuligheder til Ryobi ventilator. En af de mest almindelige er nu til dags afhentningssteder, og så skal du blot gå forbi efter dine produkter når du har tid. Fragtmetoden er altså særligt smertefri, og mange gange tillige den mindst kostelige fragtmetode.
7Den mest letkøbte leveringsmåde vil i de fleste tilfælde være at hente produkterne selv, men dette nødvendiggør at du fysisk befinder dig tæt på webbutikkens adresse. Den leveringsløsning kan være særligt afgørende forudsat vi mangler Ryobi ventilator inden for kort tid. Alternativt så lover flere shops på nettet fri fragt, men for det meste er det under forudsætning af at man køber for en præcis sum.
8Trustpilot medfører visse sikre løsninger til at granske flere eksisterende konsumenters meninger og derved er det at foretrække, at du besigtiger internet selskabets ratings forud for at du shopper billige Ryobi ventilator online. Facebook frembyder på samme måde i højeste grad sikre genveje til at få et kig ind i netbutikkens troværdighed.
9Generelt anbefaler vi køb med kort eller betalinger med mobilen. Kortbetalinger er dækket ind under en regel, hvilket støtter folk imod fup internet varehuse. Som et alternativ kan du drage fordel af en billig afbetalingsløsning som f.eks. ViaBill, når du efterspørger at honorere pengene ude i fremtiden.