Er du på udkig efter osb plader? Vi har fundet 10 online forhandlere, og noteret deres priser for 100 m2 inkl. levering.

Den billigste webshop lige nu er 10-4.dk, som sælger 100 m2 for kun 4.692 kr. Det er 58 % billigere end den dyreste webshop.

Laveste pris for 100 m2 osb plader inkl. levering*
WebshopPris ↓Link
4.692 kr.Køb
4.726 kr.Køb
5.515 kr.Køb
6.325 kr.Køb
6.406 kr.Køb
6.976 kr.Køb
7.340 kr.Køb
8.316 kr.Køb
11.060 kr.Køb
11.199 kr.Køb

*Seneste opdatering: 17. marts 2022 - Leveringssted: 8000 Aarhus C - Mængde: 100 m2 (eller nærmeste omregnede alternativ).

Anvendelse: til undertag til gulv til tag til skur til loft til vægge

Størrelser: 5 mm 22 mm 30 mm 13 mm 40 mm 28 mm 25 mm 20 mm 12 mm 10 mm 15 mm16 mm 19 mm

Hvilket byggemarked skal du vælge?
Når du står og skal bruge dine byggematerialer hurtigst muligt eller blot vil undgå leveringsgebyret, så kan du med fordel transportere byggematerialerne på eget initiativ. Det er i særdeleshed et alternativ hos de gængse byggemarkeder.
Det er absolut ekstremt vigtigt at undersøge, hvorvidt den vare du planlægger at købe online faktisk er på lager i det pågældende byggemarked. Hvis ikke kan du være tvunget til finde et andet.
For de fleste er gør-det-selv projekter forbundet med stribevis af spørgsmål. Derfor bør du overveje at bestille ved en online byggeshop, som kan tilbyde sparring omkring osb plader.
Flere byggekæder har et bredt produktsortiment, imens øvrige er specialiserede i en enkelt type af vare. Du skal tænke over om det er vigtigt for dig at have mange typer af varer at vælge i blandt, udover blot osb plader.
Du skal være opmærksom på hvilke retningslinjer webshoppen udsteder i forbindelse med din bestilling online, så du kan slippe for problemer med eksempelvis reklamationer. Derfor bør man tjekke virksomhedens betingelser.
Der er forskel på prisniveauet på billige osb plader fra webshop til webshop. Nogle har fokus på gode priser, imens andre satser på service. Du må bestemme hvad der er vigtigst for dig.
Stort byggemarked eller nichewebshop?

Hvilke fordele er der ved de to?

Stort byggemarked

De udbredte byggecentre findes overalt i landet, og derfor har mange tilbuddet om at bestille online og hente byggematerialerne på egen hånd. Dermed har man mulighed for at undgå leveringsomkostningen, samt samtidig få fat i varerne på kortere tid.
De store byggemarkeder er populære og landskendte virksomheder, hvilket kan give øget sikkerhed til dig som køber online. Det er noget nogle vil se som fordelagtigt.
De gængse byggemarkeder tilbyder varer fra forskellige specialbutikker, hvorfor du kan vælge fra et stort udvalg af osb plader online.

Nichewebshop

Flertallet af online nichebutikker er specialister i deres varer, da de udelukkende sælger disse produkter. Følgelig får du formentlig ekstremt begavet assistance fra ansatte med specialistviden i lige præcis osb plader.
Flertallet af nichespecifikke webshops er opstartsvirksomheder, der typisk er danske, måske tilmed lokalt i dit område. Disse støtter du idet du køber osb plader online på deres webshop.
Forskellige nichebutikker på internettet er producenter af de produkterne som de store byggekæder sælger. Idet du køber direkte fra niche netbutikkerne online bør du få en bedre pris.
De største byggemarkeder i Danmark

XL-Byg blev etableret i 2002, og udgøres i dag af i nærheden af 2.000 ansatte i kædens 104 varehuse. XL-Byg tilstræber salg til private og professionelle, og sælger årligt for cirka 5 milliarder kroner.

Davidsen åbnede i 1944, og er i dag arbejdsgiver for omtrent 1.000 mennesker i byggemarkedets 9 varehuse. Davidsen fokuserer på gode tilbud til private og professionelle, og sælger årligt for omtrent 2 milliarder kroner.

Bygma startede i 1952, og lønner i dag flere end 2.300 medarbejdere i firmaets 56 varehuse. Bygma tilstræber salg til professionelle, og omsætter årligt for mere end 5 milliarder kroner.

Johannes Fog så dagens lys i 1920, og lønner i dag flere end 500 medarbejdere i byggemarkedets 9 byggecentre. Johannes Fog specialiserer sig i at sælge til private, og omsætter årligt for i omegn af 1 milliard kroner.

osb plader bauhaus

Bauhaus blev grundlagt i 1988, og udgøres nu af i nærheden af 1.000 medarbejdere i byggemarkedets 17 byggecentre. Bauhaus er specialiseret i at sælge til private, og afsætter hvert år for cirka 2 milliarder kroner.

osb plader silvan

Silvan blev stiftet i 1968, og er i dag arbejdsgiver for cirka 1.000 medarbejdere i forretningens 41 butikker. Silvan har fokus på gode tilbud til private, og sælger årligt for over 1 milliard kroner.

osb plader harald nyborg

Harald Nyborg så dagens lys i 1904, og beskæftiger i dag omtrent 2.000 kollegaer i deres 33 byggecentre. Harald Nyborg fokuserer på salg til private, og sælger årligt for omkring 5 milliarder kroner.

Stark begyndte i 1896, og udgøres nu af flere end 2.000 kollegaer i selskabets 72 byggecentre. Stark tilstræber salg til professionelle, og sælger årligt for ca. 7 milliarder kroner.

osb plader jem og fix

Jem og Fix startede i 1988, og er nu arbejdsplads for cirka 2.100 personer i forretningens 122 butikker. Jem og Fix har specialiseret sig i at sælge til private, og omsætter hvert år for i nærheden af 2 milliarder kroner.

10-4 blev etableret i 1947, og beskæftiger nu omkring 100 personer i byggemarkedets 6 butikker. 10-4 tilstræber at sælge til private og professionelle, og sælger årligt for i omegn af 500 millioner kroner.

12 tips til byggeprojekter
1Forud for at du påbegynder byggeriet kan det blive ganske fundamentalt at have styr på, at det du vil bygge ikke er ulovligt. Alt efter hvordan du bor vil der vise sig begrænsende love omkring, hvad du gerne må, og hvad der ikke er lovligt.
2Husk at regne på hvorvidt du bør stå med det hele selv, eller du skal anskaffe professionel hjælp til færdiggørelsen af byggeprocessen. Når du køber professionel hjælp kan du spare penge ved at at modtage tilbud fra forskellige firmaer.
3Du bør for alt i verden ikke undlade at tage højde for dit eget ve og vel, så glem ikke sikkerhedsbeklædning bl.a. arbejdssko der hjælper dig mod potentielle uheld. Det er essentielt at du husker sikkerheden i byggeprocessen, ikke mindst når du ikke skaffer hjælp fra en ekspert.
4Potentielt kan det blive af stor betydning at du har de presserende materialer klar i god tid før du starter din byggeproces. Du får god gavn af at forfatte en enkel oversigt indeholdende hver eneste ting du har brug for, og som det næste gennemløbe hver eneste ting, således at du er sikker på at du har husket alt.
5I visse tilfælde kan man få et bidrag fra det offentlige til gør-det-selv projekter. Det ydes ifald byggeriet gør en forskel for klimaet. Af få støtte betinges altså af at projektet har positiv betydning for miljøet.
6Der kommer utvivlsomt ubelejlige hovedpiner ved krævende byggeprojekter, og som følge heraf vurderes det væsentligt at man har afsat rimelig plads i tidsplanen, som vil medvirke til at man er selvsikker på at nå i mål.
7Ved udendørs projekter har vejret en vigtig rolle. På grund af dette må du tit se vejrmeldingerne i perioden for byggeriets start, så det ikke pludselig går i gang med at piske ned når du lige er ved at færdiggøre det svære byggeprojekt.
8Ofte vil det være essentielt at have lavet en budgetoversigt for arbejdet, så du har styr på penge-delen af det. Det bør være en fordel at beskrive hver eneste udgift, hvorefter man kunne tjekke beløbet for dem alle sammen.
9Der kan findes en verden af vejledninger og videoer online som kan inspirere dig. Særligt YouTube giver dig adgang til enorme mængder gavnlig oplysning, navnligt forudsat at du bruger engelske søgeord.
10Du skal ikke undvære værktøj. I mange tilfælde kan det vise sig smart at have udstyret til disposition når du tager fat på arbejdet. Husk også at indkalkulere disse omkostninger i det økonomiske overblik.
11Forberedelse vil være metoden til et godt forløb med dit arbejde. Du må forfatte en gennemarbejdet plan, der beskriver hvilke arbejdsopgaver du vil klø på med hvornår, med en dertilhørende nummerorden. Husk at være konkret når du laver din plan.
12Det kan vise sig nyttigt at indhente hjælp til ens byggeprojekt, specielt når det kommer til omfattende byggeopgaver. Store ting gør krav på flere personer. I øvrigt viser det sig mere effektivt og mere socialt når man er flere til at løse opgaven.
De højest bedømte byggekæder
DavidsenShop.dks bedømmelse på Trustpilot er 4,7 ud af 5, som altså er kolossalt godt arbejde. Evalueringen er baseret på 11.467 anbefalinger, hvoraf imponerende 86 % kvitterer med topkarakter, og kun 2 % kvitterer med den dårligste rating. Nu her har DavidsenShop.dk 53.774 fans af deres Facebook-side.
Harald-Nyborg.dks Trustpilot-score ligger på 4,6 ud af 5, hvilket naturligvis er absolut overlegent. Vurderingen tager udgangspunkt i 28.109 meninger, hvoraf ikke mindre end 76 % har givet den bedste karakter, og blot 4 % giver den laveste karakter. Indtil videre har Harald-Nyborg.dk 8.857 Facebook-følgere.
Bauhaus.dks score på Trustpilot er 4,3 ud af 5, som altså er enormt flot. Scoren grundlægges af 23.161 tilkendegivelser, hvoraf imponerende 69 % har givet topkarakter, og kun 8 % har givet bundkarakter. Nu her har Bauhaus.dk 56.023 fans på deres Facebook-side.
10-4.dks Trustpilot-bedømmelse ligger på 4,7 ud af 5, hvilket selvfølgelig er meget godt arbejde. Vurderingen grundlægges af 19.208 tilkendegivelser, hvor intet mindre end 84 % kvitterer med den højeste karakter, og bare 2 % giver dumpekarakter. Indtil videre har 10-4.dk 43.202 Facebook-fans.
På Trustpilot har XL-Byg.dk en bedømmelse på 4,3 ud af 5, som selvsagt er ekstremt imponerende. Vurderingen tager udgangspunkt i 2.856 meninger, hvor hele 59 % kvitterer med topkarakter, og kun 9 % giver dumpekarakter. På nuværende tidspunkt har XL-Byg.dk 67.935 fans af deres Facebook-side.

Gængse spørgsmål angående osb plader

 • Hvad er osb plader?
 • Hvad bruger man osb plader til?
 • Hvordan maler man osb plader?
 • Hvad er osb plader lavet af?
 • Hvad kan osb plader bruges til?
 • Hvad består osb plader af?
 • Hvilken leveringsmanér skal jeg vælge?

  En masse online outlets yder på nuværende tidspunkt alverdens billige fragtformer til osb plader. En af de mest benyttede er nu om dage at få leveret til en pakkeshop, fordi du så nemt kan hente de bestilte produkter når der er tid til det. Metoden er altså super let gængelig, samt typisk ligeledes den mest prisbevidste fragtløsning.

  Du burde også forsøge at få ordren sendt til din privatbolig eller til adressen på dit arbejde. Leveringstypen viser sig sædvanligvis en lille smule dyrere, men også ret fleksibel ift. osb plader online. Den mest betalelige leveringstype vil dog utvivlsomt være at du selv henter ordren, men det betinges af at du har bopæl tæt på online forhandlerens byggemarked, fx Bauhaus, Harald Nyborg, Silvan eller Jem og Fix.

  Leveringsdygtigheden på osb plader er selvfølgelig rigtig central ifald man har brug for produktet inden for kort tid, og i det øjemed er det ret så afgørende at vi besigtiger den estimerede leveringsdato for osb plader. Størstedelen af shops på nettet – herunder Jem og Fix, Harald Nyborg, Bauhaus og Silvan – frembyder billig 1 dags levering på mange af butikkens varer online, som alligevel afhænger af at handlen laves inden et givent tidspunkt, så at de garanteret kan nå at få ordren på posthuset før medarbejderne får fri.

  Visse outlets på nettet tilbyder fragt uden beregning på osb plader online, men oftest er det betinget af at man shopper for et præcist beløb. Ellers bør du tage den mest billige fragtform, hvilket i de fleste tilfælde vil være at få fragtfirmaet til at levere din ordre til en pakkeshop.

  Mange webshops tildeler click-and-collect hvor man handler billig osb plader online men selv henter i butikken. Fx Bauhaus, Silvan, Harald Nyborg, XL-Byg, 10-4, Jem og Fix, Davidsen, Stark og Bygma. Byggemarkederne frembyder bl.a. afhentning af osb plader i følgende områder:

  Haslev, Nakskov, Randers, Ringsted, Skanderborg, Rudersdal, Valby, Frederikshavn, Stenløse, Søborg, Holstebro, Struer, Nærum, Hobro, København, Odense, Højbjerg, Hvidovre, Brabrand, Varde, Brøndby, Farum, Hillerød, Vanløse, Grenaa, Birkerød, Nyborg, Køge, Ølstykke, Odder, Lillerød, Fredericia, Dragør, Kokkedal, Tilst, Rønne, Aalborg, Nykøbing Falster, Aabenraa, Ikast, Lystrup, Herlev, Charlottenlund, Næstved, Svendborg, Esbjerg, Helsingør, Vordingborg, Hedensted, Vejle, Solrød Strand, Tårnby, Jyllinge, Ballerup, Brønderslev, Allerød, Kolding, Vallensbæk, Virum, Slagelse, Kalundborg, Hjørring, Frederiksværk, Aarhus, Gentofte, Sønderborg, Herning, Roskilde, Brønshøj, Silkeborg, Thisted, Værløse, Hørsholm, Taastrup, Greve, Glostrup, Albertslund, Ishøj, Skive, Middelfart, Lyngby, Nørresundby, Viborg, Gladsaxe, Horsens, Hedehusene, Holbæk, Risskov, Rødovre, Frederikssund, Åbyhøj, Frederiksberg, Korsør, og Haderslev, .

  Afhentning af osb plader er muligt i samtlige områder af landet: Sjælland (Bornholm, Østsjælland, Nordsjælland, Midtsjælland, Sydsjælland, Lolland, Vestsjælland, Falster, Hovedstaden, Amager), Fyn (Vestfyn, Sydfyn, Midtfyn, Nordfyn, Østfyn) og Jylland (Vestjylland, Østjylland, Midtjylland, Sønderjylland, Nordjylland, Sydjylland, Syddanmark).

  Ved indkig i data er det markant, at mennesker som regel søger blandt andet køb osb plader og osb plader online. Vi ser derudover jævnligt mennesker søge fx osb plader tilbud, osb plader priser og billig osb plader, plus de kendte byggemarkeder som XL-Byg, Silvan, 10-4, Bauhaus, Stark, Harald Nyborg, Jem og Fix, Davidsen og Bygma.

  Bedste tilbud på osb plader

  Det er super praktisk for folk at tjekke tilbud på billige osb plader online på forskellige internet shops, og på grund af dette har de fleste online firmaer været tvunget til at formindske priserne på osb plader voldsomt, og ovenikøbet yde levering uden omkostninger.

  Men det kan immervæk være rentabelt at eftergå nogle få butikker på nettet efter udsalg og tilbud på osb plader online før du gennemfører din handel, så man er sikret at modtage den mest billige pris. Se ikke bare på de kendte byggekæder som XL-Byg, Davidsen, Jem og Fix, Bygma, Silvan, Stark, Bauhaus og 10-4.

  Du skal trods alt huske på, at i tilfælde af at en internet butik tilbyder billige osb plader online til en pris som virker himmelråbende overkommelig, så kunne det undertiden være en indikation på en snydagtig internet forhandler. Shopping med kort er i hvert fald omfattet af et regelsæt, hvilket passer på en imod uærlige e-butikker.

  Vi går generelt ind for handler med kort eller mobilbetaling. Alternativt kunne du benytte en afbetalingsordning fra fx ViaBill, for så vidt du gerne vil godtgøre prisen på osb plader over et længere tidsrum. Dette fås normalt ved nichebutikker, men dog sjældent de udbredte byggekæder som for eksempel Silvan, Bygma, Stark, Harald Nyborg, Bauhaus, 10-4, Jem og Fix og Davidsen.

  Når man kigger i statistikkerne bliver det markant, at internetbrugere typisk leder efter blandt andet osb plader online og billig osb plader. Foruden dette oplever man jævnligt internet shoppere kigge efter bl.a. osb plader priser, osb plader tilbud samt køb osb plader.

  Opsummering: Pristjekket viser at den billigste pris for 100 m2 kg osb plader er 4675 kr. Pristjekket er vurderet til 4.3 ud af 5 stjerner baseret på 25 brugeranmeldelser.

  Dejligt og nemt leveret til døren” – anmeldt af som gav 4 ud af 5 stjerner.

  Anvendelse: til gulv til undertag til vægge til loft til skur til tag

  Størrelser: 5 mm 13 mm 30 mm 20 mm 12 mm 28 mm 22 mm 40 mm 25 mm 15 mm16 mm 19 mm 10 mm

  Gennemsøg andre menneskers bedømmelser

  Trustpilot fremskaffer fuldkommen stabile chancer for at gennemsøge adskillige nuværende brugeres observationer og derfor er det fornuftigt, at du analyserer online webshoppens anmeldelser inden du lægger din bestilling på billige osb plader online.

  Facebook byder på lige så vel faktisk sikre chancer for at få en idé om internet virksomhedens kundefokus. Herinde møder vi mange e-handler som tilbyder kunderne at sammensætte en kritik af deres købsoplevelse, hvilket på samme måde må udnyttes til at få et indblik i hvor glade kunderne er.

  Før nogen handler billige osb plader online på en webbutik bør de principielt få overblik over webshoppens forretningsbetingelser, men det er mange gange et omfattende arbejde, specielt på de velkendte byggecentre som 10-4, XL-Byg, Bygma, Stark, Silvan, Bauhaus, Davidsen, Harald Nyborg og Jem og Fix.

  En anden løsning kunne måske være at efterse om internet butikken er e-mærke tilsluttet, da det er et billede på at internet butikken adlyder de opstillede regler, og at den fra tid til anden revideres af sagkyndige som behersker retningslinjerne.

  Desuden giver det dig chance for at få hjælp, når du møder udfordringer med din ordre på osb plader. Foruden dette anbefaler vi at du er omhyggelig omkring de væsentligste forhold der er gældende for bestillingen af osb plader online, eksempelvis hvilken ombytningsret virksomheden tilsikrer.

  I den relation er det på samme måde essesentielt, at man permanent bibeholder ens kvitteringsmail, så man en anden gang vil kunne eftervise bestillingen af osb plader, hvad end man køber fra Silvan, Bauhaus, Stark, XL-Byg, Jem og Fix, Harald Nyborg, Bygma, 10-4 eller Davidsen.

  Bente Petersen gav 5 stjerner

  Hurtig og gratis levering til pakkeboks.

  Ole O gav 4 stjerner

  Det kører bare som det skal.

  Morten Petersen gav 5 stjerner

  Nemt køb

  Per gav 5 stjerner

  Fin omgående levering

  9 gode råd til internetshopping
  1Fragttiden er naturligvis vældig vital i tilfælde af at man står og skal bruge varerne fluks, så med det formål er det faktisk relevant at vi undersøger det anslåede leveringstidspunkt på osb plader. En stor portion internet butikker giver billig levering på næstkommende hverdag på flere produkter, som alligevel er regnet ud fra at bestillingen laves forinden et fastsat klokkeslæt.
  2Vi går generelt ind for at tjekke om online firmaet er støttet af e-mærket, eftersom det generelt er en erklæring om at internet webshoppen efterfølger de officielle danske regler, udover at internet shoppen af og til revurderes af sagkyndige der har den nødvendige knowhow om de gældende love. Forinden folk køber billige osb plader i en e-forretning kunne de på en vis måde skimme netbutikkens regler.
  3Det har vist sig at være virkelig smart for folk at finde tilbud online på billige osb plader fra diverse online shops, og til tak frembyder de fleste online forhandlere gebyrfri levering. Det kan immervæk blive lønsomt at efterprøve en række netshops efter billige priser inden du køber, så du er skudsikker på at få den skarpeste pris.
  4Vi tilråder generelt køb med kort eller mobilbetaling. Kortbetalinger er inkluderet i en regel, hvilket beskytter køberen overfor svindlende internet handler. Som et alternativ bør du vælge en billig afdragsløsning som eksempelvis ViaBill, ifald du hellere vil betale omkostningerne over flere uger.
  5Den mest betalelige leveringsform er utvivlsomt at hente produkterne selv, hvilket betinges af at du befinder dig lige ved internet butikkens tilholdssted. Den fragtmulighed kan i nogle tilfælde være særdeles betydningsfuld forudsat du har brug for osb plader inden for kort tid. Alternativt så frembyder indtil flere online selskaber fragt uden gebyr, men i mange tilfælde kræver det at man handler for en bestemt pris.
  6En række internet handler garanterer gratis fragt på osb plader, men tit kun hvis der handles for en konkret sum. Alternativt må man udvælge den billigste fragtform, der typisk vil være at få fragtfirmaet til at bringe dine varer til et afhentningssted. Den bliver i regelen endvidere usædvanlig overkommelig. Den mest billige leveringsmetode vil dog utvivlsomt være selv at hente ordren.
  7Inden nogen shopper billige osb plader hos en e-forretning bør man i reglen gennemlæse forhandlerens handelsvilkår, det er dog normalt ikke særlig sjovt. Ligeså kan det være til hjælp at du er oppe på mærkerne omkring de fundamentale vedtægter der kan spille ind i forbindelse med shopping af billige osb plader online, f.eks. den returpolitik internet forretningen garanterer.
  8Trustpilot tilbyder dig nogenlunde passelige muligheder for at evaluere en lang række nuværende forbrugeres oplevelser og herved er det en hjælp, at du analyserer online webshoppens omtaler forinden du handler billige osb plader online. Facebook forærer dig tillige immervæk hæderlige løsninger til at få en idé om internet firmaets kundetilfredshed.
  9En række shops på nettet foreslår nu om dage diverse forskellige billige leveringsmåder til osb plader. En af de populære er for øjeblikket pakkeshoppen, fordi du på den måde nemt kan hente dine nye varer når du har tid. Løsningen er jo virkelig enkel, og i mange tilfælde endda den billigste leveringstype.