Nedrivning af hus – Hvordan gør man?

Nedrivning

En nyere tendens på ejendomsmarkedet er opkøb af ældre, forfaldne huse med det ene formål at rive dem ned og bygge nye boliger.

Mange købere kan være tiltrukket af idéen om at starte på en frisk og tilpasse deres bolig fra bunden af. Det kan også være fordi, at det gamle hus ligger på en stor og smuk grund, som man gerne vil udnytte til at bygge sit drømmehjem.

Men hvordan gør man, når det kommer til at rive det gamle hus ned? Må man selv stå for nedrivning af hus, eller er det nødvendigt at hyre et firma til at stå for nedrivningen? Dette kan du få svar i denne artikel. Så hvis du står over for at skulle rive en ejendom for at bygge nyt, eller hvis du går og leger med tanken om det, så kan du med fordel læse med i artiklen.

Må man selv rive den gamle ejendom ned?

I princippet er der ikke noget i vejen for, at man selv står for at rive den gamle ejendom ned. Det er dog ikke noget, man bare lige må gøre, da det er nødvendigt at indhente en nedrivningstilladelse først. Oveni det, så findes der også andre regler, man skal være opmærksom på, som for eksempel sorteringen af byggeaffald. Hvis man har modet på det og gider at sætte sig ind i alle love og regler, så er der ikke noget, der står i vejen for, at man selv river ejendommen ned. Der er dog fordele ved at hyre et firma.

Hvad koster det at rive en ejendom ned?

Som med alle andre opgaver inden for byggeri, så afhænger prisen af størrelsen på opgaven. Der er også andre faktorer der spiller ind på prisen, som for eksempel sortering og bortskaffelse af byggeaffald. Det siges, at det i gennemsnit koster omkring 80.000-100.000 kr. at rive 150 m2 ned. Det kan dog variere fra firma til firma.

Hvis man selv står for nedrivningen, kan det sandsynligvis gøres billigere. Man skal dog huske på, at udgifter til maskiner og bortkørsel af byggeaffaldet også er en udgift, som man selv skal stå for i sådan et tilfælde.

Hvordan finder man et nedrivningsfirma?

For at finde et nedrivningsfirma, der kan stå for nedrivningen af ens hus, så findes der et par forskellige måder, man kan finde frem til dem på. Man kan starte med at forhøre sig blandt folk man kender, for at høre om andre har stået over for en lignende opgave. Det nemmeste vil dog være at bruge internettet. Her kan man hurtigt finde frem til de forskellige firmaer og bede dem om at afgive et tilbud.