Lænestole: Ældre- og handicapvenlig boligindretning

Hvis du er ved at bygge en ældre- eller handicapvenlig bolig, så tænk lænestole ind i indretningen. Der findes lænestole med mange forskellige funktioner, som kan gøre livet lidt lettere og mere komfortabelt – især for folk med handicap, problemer med knæ, hofter, ryg og ældre mennesker. Her kan du læse om, hvordan lænestole kan være med til at øge livskvaliteten.

Lænestole til ældre og handicappede

Når du indretter et senior- eller handicapvenligt hjem, er det vigtigt at tænke på, hvordan folk vil bruge møblerne. En type møbel, der er særlig nyttig i disse hjem, er en hvilestol. Lænestole findes i mange forskellige stilarter med en række forskellige funktioner, som kan gøre livet lettere og mere behageligt for personer med handicap, ledproblemer, rygsmerter og seniorer. Det kan for eksempel være lænestole med assisteret udstigning – det vil sige enten en lænestol med sædeløft eller en løftestol, der gør det meget lettere at sætte sig i og rejse sig fra lænestolen, hvilket kan være med til at give mere frihed, uafhængighed og livskvalitet.

Indret praktisk og komfortabelt med lænestole

Når du skal bygge et handicap- eller ældrevenligt hjem, er det vigtigt at tænke på at inddrage komfortable stole i designet. Der findes mange forskellige typer af stole, som kan gøre livet lidt lettere for folk med mobilitetsproblemer, såsom knæproblemer, hofteproblemer, rygsmerter osv. Du kan for eksempel vælge en lænestol med indbygget fodstøtte, så du kan læne dig tilbage med benene oppe i en komfortabel og ergonomisk korrekt siddestilling, som bedst muligt aflaster dine led, eller en stol, hvor enten sædet eller hele stolen kan løftes, så det bliver lettere at sætte dig og rejse dig fra lænestolen igen.

Stilfulde lænestole til ethvert hjem

Du kan finde stilfulde stole, der er både praktiske og komfortable. Der findes lænestole, som passer til ethvert hjem og indretning. Du kan også få lavet en lænestol specielt til dig. Det vil sige, at stolen bliver tilpasset dine mål, så den passer perfekt til netop dig, får de funktioner, du ønsker og i lige præcis de materialer og farver, du foretrækker.