Milwaukee Ventilator M18 AF-0
925 kr.
Mere info
Makita Ventilator 18V
1.240 kr.
Mere info
Trotec Ventilator TTR2500S
1.720 kr.
Mere info
METABO AKKU VENTILATOR AV 18 SOLO uden batteri og lader
889 kr.
Mere info
Staring VAF-400 ventilator ø400mm
3.435 kr.
Mere info
Staring VAF-200 ventilator ø200mm
1.869 kr.
Mere info
Staring VAF-300 ventilator ø300mm
2.494 kr.
Mere info
Duka PRO 30 standard ventilator, uden styringer
401 kr.
Mere info
Duka Smart Fan løs frontpanel, sort
125 kr.
Mere info
Duka Smart Fan løs frontpanel, sølv
125 kr.
Mere info
Duka EL 550 standard Ventilator
428 kr.
Mere info
Duka EL 700 standard, front i hvid plast Ventilator
200 kr.
Mere info
Duka EL 700 TH fugt- og tidsstyret, front i hvid plast Ventilator
698 kr.
Mere info
Duka EL 700 standard, front i børstet stål Ventilator
388 kr.
Mere info
Duka Regulator St 700 Hvid
863 kr.
Mere info
Duka El 500S ventilator
341 kr.
Mere info
Duka Ventilator Fugt- Og Tidsstyret Pro 90 Th Ø100mm Hvid
1.199 kr.
Mere info
Duka PRO 30 ST ventilator m/bevægelses-sensor og tidsstyring
945 kr.
Mere info
Duka Smart Fan ventilator u/styring, hvid
643 kr.
Mere info
Duka PRO 30 TH ventilator m/fugt- og tidsstyring samt lukkespjæld
631 kr.
Mere info
Duka EL 525 standard Ventilator
215 kr.
Mere info
Duka EL 525 TH fugt & tidsstyret Ventilator
963 kr.
Mere info
Duka EL 100 VKO Indbygningsventilator
299 kr.
Mere info
Duka EL 600 TH ventilator fugt & tidsstyret
166 kr.
Mere info
Duka EL 600 standard ventilator
83 kr.
Mere info
Duka Smart Fan ventilator m/fugt- og tidsstyring, hvid
980 kr.
Mere info
Duka PRO 30 T ventilator m/tidsstyring
659 kr.
Mere info
Duka Pro 32 ventilator uden styring
775 kr.
Mere info
Duka EL 700 TH fugt- og tidsstyret, front i børstet stål Ventilator
464 kr.
Mere info
Duka Ventilator Med Tidsstyring Pro 90 T Ø100mm Hvid
899 kr.
Mere info
Duka Ventilator Uden Styring Pro 90 Ø100mm Hvid
788 kr.
Mere info

Den mest populære værktøjsshop er i øjeblikket Globaltools.dk, som har et stort udvalg i værktøj. Desuden er webshops som DorchDanola.dk og Toolster.dk også meget populære iblandt danske forbrugere.

Vi har gennemgået de mest populære webshops og anmeldt dem med stjerner fra 1 til 5 ud fra bl.a. deres prisniveau, sortimentstørrelse, kundeservice, brugervenlighed, betingelser, leveringsformer og betalingsmuligheder.

Bedst anmeldte webshops
WebshopStjernerLink
Besøg webshop
Besøg webshop
Besøg webshop
Besøg webshop
Besøg webshop

Hvilket byggemarked skal du vælge?
Det er helt klart utrolig relevant at undersøge, hvorvidt den vare du vil købe online faktisk er tilgængelig i det pågældende byggecenter. Ellers kan du være nødt til at vælge et andet.
For mange er et byggeprojekt lig med en verden af spørgsmål. På grund af det bør du overveje at shoppe hos en online byggeshop, hvor du kan få rådgivning til valg af kraftig ventilator.
Du bør kende de handelsbetingelser der gør sig gældende når du shopper online, så du slipper for udfordringer med for eksempel reklamationer. Man bør derfor tjekke firmaets regler.
Du kan finde forskelle i prisen på billige kraftig ventilator hos de forskellige online byggecentre. Enkelte fokuserer på gode priser, hvorimod nogle fokuserer på kompetent rådgivning. Du skal gøre dig tanker om hvad du vurderer er vigtigst.
Flere byggemarkeder udbyder et enormt produktsortiment, hvorimod øvrige er specialiserede i en specifik varegruppe. Du bør afveje om det er betydningsfuldt for dig at have adskillige varer at vælge fra, udover blot kraftig ventilator.
Hvis du skal have produkterne hurtigst muligt eller bare har lyst til at blive fri for fragten, så kunne du tænke over at hente byggematerialerne personligt. Dette er især en mulighed i de store byggemarkeder.
Stort byggemarked eller nichewebshop?

Hvilke fordele er der ved de to?

Stort byggemarked

De store byggemarkeder sælger varer fra alverdens specialbutikker, og af den grund kan du købe fra et bredt udvalg af kraftig ventilator online.
De udbredte byggecentre finder du i nærheden af dig selv, og derfor har kunderne chancen for at handle online og transportere byggematerialerne på egen hånd. Herigennem kan du vælge at blive fri for leveringsomkostningen, og sågar have varerne hurtigere.
De store byggemarkeder er etablerede og højtprofilerede butikker, som kan bidrage til en tryghedsfornemmelse når man stopper online. Dette kan du se en fordel i.

Nichewebshop

Størstedelen af webshops i små nicher har en dyb forståelse for deres online produktudvalg, da de har skarpt fokus på disse produkter. Derigennem formår de at yde mere nyttig vejledning fra mennesker med specialistviden i lige præcis kraftig ventilator.
Flertallet af nichebutikker på nettet er opstartsvirksomheder, som tit drives i Danmark, gerne tilmed lokalt nær dig. Disse har du mulighed for at støtte ved at bestille kraftig ventilator online fra deres webshop.
Mange niche webshops står selv for produktion af produkterne der sælges i de kendte byggekæder. Idet du køber direkte igennem de nichefokuserede netbutikker online vil du få en billig pris.
Danmarks største byggecentre

Bygma kom frem i 1952, og styres dagligt af omtrent 2.300 medarbejdere i de 56 varehuse. Bygma har sit primære fokus på salg til professionelle, og omsætter årligt for cirka 5 milliarder kroner.

Davidsen blev grundlagt i 1944, og omfatter i dag cirka 1.000 personer i forretningens 9 byggecentre. Davidsen har specialiseret sig i at sælge til private og professionelle, og sælger hvert år for ca. 2 milliarder kroner.

10-4 blev etableret i 1947, og beskæftiger nu flere end 100 mennesker i firmaets 6 byggecentre. 10-4 fokuserer på gode tilbud til private og professionelle, og afsætter årligt for ca. 500 millioner kroner.

kraftig ventilator bauhaus

Bauhaus kom frem i 1988, og beskæftiger nu cirka 1.000 personer i selskabets 17 varehuse. Bauhaus fokuserer primært på salg til private, og afsætter hvert år for cirka 2 milliarder kroner.

Johannes Fog åbnede i 1920, og omfatter i dag ca. 500 kollegaer i kædens 9 byggecentre. Johannes Fog har sit primære fokus på at sælge til private, og omsætter hvert år for over 1 milliard kroner.

kraftig ventilator silvan

Silvan blev dannet i 1968, og lønner i dag mere end 1.000 medarbejdere i kædens 41 butikker. Silvan sætter ind på salg til private, og sælger årligt for over 1 milliard kroner.

Stark startede i 1896, og er nu arbejdsplads for i omegn af 2.000 ansatte i selskabets 72 varehuse. Stark fokuserer på at sælge til professionelle, og omsætter årligt for cirka 7 milliarder kroner.

kraftig ventilator harald nyborg

Harald Nyborg så dagens lys i 1904, og styres dagligt af over 2.000 ansatte i forretningens 33 butikker. Harald Nyborg fokuserer på at sælge til private, og sælger hvert år for ca. 5 milliarder kroner.

kraftig ventilator jem og fix

Jem og Fix så dagens lys i 1988, og er i dag arbejdsgiver for i nærheden af 2.100 ansatte i deres 122 butikker. Jem og Fix satser på billige priser til private, og omsætter årligt for omkring 2 milliarder kroner.

XL-Byg startede i 2002, og udgøres i dag af omkring 2.000 ansatte i deres 104 varehuse. XL-Byg har fokus på at sælge til private og professionelle, og omsætter årligt for omtrent 5 milliarder kroner.

12 tips til dit byggeri
1Det kan vise sig at være betydningsfuldt at udarbejde en budgetoversigt for dit byggeprojekt, så man har kontrol over omkostningerne. Det vil blive forstandigt at tage noter til alle udgiftsposter, og dernæst undersøge online tilbud på dem slavisk.
2Du skal aldrig gå på kompromis med sikkerheden, så glem ej sikkerhedsbeklædning bl.a. hoved- og fodbeklædning som beskyttelse imod hændelige ulykker. Det er af stor betydning med fokus på dit eget helbred i byggeriet, hovedsageligt såfremt du ikke køber assistance fra en fagperson.
3Der kommer ofte pludselige bump på vejen i forbindelse med omfangsrige projekter, og som følge heraf kan det vise sig af stor betydning at der afsættes en del tid i tidsplanen, med det formål at man kan være tryg ved at nå i mål.
4Forinden du optager dit byggeprojekt må det være ufatteligt betydningsfuldt at sikre sig, at det du vil lave ikke er i strid med loven. Alt efter din boligtype kan der gælde mange love omkring, hvad du gerne må, samt hvad der er ulovligt.
5For projekter udendørs kan vejrsituationen få en væsentlig rolle. Derfor må du jævnligt tage notits af vejrudsigten lige før projektets begyndelse, så det forhåbentlig ikke uanmeldt går i gang med at vælte ned netop som du er gået i gang med dit komplicerede byggeprojekt.
6Du finder en verden af guides og videoer online hvor du kan få gratis hjælp. Ikke mindst YouTube yder assistance med temmelig meget gavnlig info, navnligt såfremt du benytter engelske søgeord.
7Det bør overvejes at få assistance til projektet, navnlig såfremt det er krævende byggerier. Nogle opgaver bør udføres af flere mennesker. Endvidere vil det blive mere produktivt og mere socialt at dele arbejdet med andre.
8Potentielt kan det blive betydningsfuldt at du har de presserende bygningsmaterialer til rådighed forud for at du tager fat på din byggeproces. Du får god gavn af at sammensætte en simpel huskeliste hvor der bør fremgå alt det du har brug for, og så granske listen, med øje for at du kan føle dig sikker på at du ikke har glemt noget.
9Nogle gange kan man hente hjælp rent økonomisk til byggerier. Det bliver givet såfremt byggeprojektet er miljøvenligt. Tilskudet forudsætter dermed at ombygningen har positiv indfyldelse på klimaet.
10Man skal for alt i verden ikke mangle arbejdsredskaber. Jævnligt kan det være en fordel at du har grejet disponibelt inden du går løs med dit byggeprojekt. Det er derudover godt at indregne de tilhørende udgifter i økonomien.
11Måske det ville være relevant at overveje om du burde stå med hele projektet selv, eller du burde tilkøbe professionel assistance til delelementer af arbejdet. Forudsat at du henter hjælp fra en fagmand kunne det godt betale sig at modtage forslag fra forskellige virksomheder.
12Forberedelse vil altid være metoden til et godt forløb med dit byggeprojekt. Du anbefales at sammensætte en klar køreplan, der dikterer hvilke gøremål du vil klø på med på hvilket tidspunkt, samt derudover en prioriteringsliste. Husk at være skarp når du laver handlingsplanen.
De højest bedømte byggekæder
Harald-Nyborg.dks Trustpilot-bedømmelse er 4,6 ud af 5, som vel at mærke er meget overlegent. Vurderingen er baseret på 28.109 ratings, hvoraf hele 76 % giver maksimum point, og blot 4 % har givet dumpekarakter. Nu her har Harald-Nyborg.dk 8.857 Facebook-følgere.
DavidsenShop.dks bedømmelse på Trustpilot er 4,7 ud af 5, som jo er ualmindeligt beundringsværdigt. Ratingen er et gennemsnit af 11.467 ratings, hvor intet mindre end 86 % har givet topkarakter, og bare 2 % har givet 1 stjerne. Indtil videre har DavidsenShop.dk 53.774 Facebook-fans.
10-4.dks bedømmelse på Trustpilot er 4,7 ud af 5, som utvivlsomt er virkelig flot. Scoren tager udgangspunkt i 19.208 ratings, hvor hele 84 % giver 5 stjerner, og alene 2 % kvitterer med bundkarakter. Pt. har 10-4.dk 43.202 Facebook-fans.
Kunderne hos Bauhaus.dk giver dem 4,3 ud af 5 stjerner på Trustpilot, som klart er ekstremt beundringsværdigt. Scoren tager udgangspunkt i 23.161 ratings, hvoraf intet mindre end 69 % har givet den højeste karakter, og blot 8 % har givet den dårligste rating. Nu og her har Bauhaus.dk 56.023 fans af deres Facebook-side.
XL-Byg.dks Trustpilot-rating er 4,3 ud af 5, hvilket i særdeleshed er ultra flot. Karakteren er et gennemsnit af 2.856 anmeldelser, hvoraf ikke mindre end 59 % giver den højeste karakter, og kun 9 % giver 1 stjerne. I øjeblikket har XL-Byg.dk 67.935 følgere på Facebook.
Hvilken slags levering er smartest?

En masse byggecentre yder efterhånden en hel del forskellige billige former for levering til kraftig ventilator. Førstevalget hos mange er nu om stunder at afsende til en pakkeshop, og så skal du blot gå forbi efter dine produkter når det passer dig. Fragtmuligheden er jo super hensigtsmæssig, og i mange tilfælde ydermere den billigste leveringsløsning.

Du bør endvidere foretrække at vælge at få leveret til din hjemmeadresse eller ud på dit arbejde. Leveringsmetoden viser sig for det meste en tak mindre billig, men desuden ekstremt problemfri for kraftig ventilator online. Den prisbilligste form for levering er utvivlsomt at du selv henter varerne, hvilket dog nødvendiggør at du er nærved webshoppens byggemarked, fx Jem og Fix, Harald Nyborg, Bauhaus eller Silvan.

Leveringstiden på kraftig ventilator kan i nogle tilfælde være meget relevant såfremt du har behov for dine nye varer inden for kort tid, så herved er det naturligvis meningsfuldt at du gransker den estimerede leveringsdato ved kraftig ventilator. En masse internet varehuse – fx Harald Nyborg, Silvan, Bauhaus og Jem og Fix – udlover billig levering efter en enkelt hverdag på mange af deres varenumre online, hvilket dog beroer på at ordren gennemføres forinden et fast klokkeslæt, sådan at de har en chance for at nå at få pakken betjent inden logistikpersonalet drager hjemad.

Indtil flere internet forhandlere garanterer fragt uden beregning på kraftig ventilator online, men typisk kun hvis man shopper for et præcist beløb. I øvrigt kan man gribe den billigste fragtform, hvilket tit er at få dem til at levere pakken til en pakkeshop.

En hel del webshops tilbyder klik-og-hent hvor man køber billig kraftig ventilator derhjemme men afhenter i byggemarkedet. Eksempelvis Silvan, Harald Nyborg, Jem og Fix, Stark, Davidsen, XL-Byg, Bauhaus, 10-4 og Bygma. Byggekæderne foreslår bl.a. click-and-collect på kraftig ventilator i disse byer:

Glostrup, Brabrand, Stenløse, Horsens, Lillerød, Jyllinge, Vanløse, Nærum, Sønderborg, Hvidovre, Holstebro, Albertslund, Nørresundby, Middelfart, Tilst, Frederikssund, Helsingør, Odder, Ølstykke, Brønderslev, Ballerup, Grenaa, Kokkedal, Skanderborg, Frederiksværk, Roskilde, Nyborg, Værløse, Haderslev, Herlev, Vordingborg, Valby, Korsør, Vejle, Lystrup, Køge, Hørsholm, Søborg, Kalundborg, Solrød Strand, Allerød, Holbæk, Aabenraa, Hjørring, Brøndby, Ishøj, Næstved, Hedensted, Brønshøj, Nakskov, Thisted, Farum, København, Svendborg, Haslev, Fredericia, Rødovre, Aalborg, Gladsaxe, Hillerød, Hobro, Lyngby, Dragør, Gentofte, Risskov, Frederikshavn, Viborg, Birkerød, Greve, Charlottenlund, Varde, Struer, Højbjerg, Åbyhøj, Odense, Esbjerg, Taastrup, Ikast, Frederiksberg, Herning, Silkeborg, Slagelse, Vallensbæk, Randers, Rønne, Tårnby, Ringsted, Aarhus, Rudersdal, Hedehusene, Virum, Nykøbing Falster, Skive, og Kolding, .

Click-and-collect af kraftig ventilator er en mulighed i de fleste regioner af Danmark: Fyn (Nordfyn, Sydfyn, Østfyn, Midtfyn, Vestfyn), Sjælland (Hovedstaden, Falster, Sydsjælland, Midtsjælland, Amager, Bornholm, Østsjælland, Lolland, Nordsjælland, Vestsjælland) og Jylland (Sydjylland, Midtjylland, Syddanmark, Vestjylland, Østjylland, Sønderjylland, Nordjylland).

Når vi kigger i statistikkerne fremstår det markant, at internetbrugere som regel leder efter blandt andet køb kraftig ventilator og kraftig ventilator online. Foruden dette ser man som regel netshoppere søge efter for eksempel kraftig ventilator tilbud, billig kraftig ventilator samt kraftig ventilator priser, foruden de store byggemarkeder som Stark, Bygma, Silvan, Davidsen, 10-4, Bauhaus, XL-Byg, Harald Nyborg og Jem og Fix.

Rabat på kraftig ventilator

Det er jo ret simpelt for alle og enhver at søge sig frem til priser på billige kraftig ventilator online fra forskellige internet outlets, og for det har flere internet varehuse fundet det uundgåeligt at tvinge prisniveauet på kraftig ventilator betragteligt, og endda yde fragtfri levering.

Til gengæld kan det alligevel være udbytterigt at studere nogle forskellige internet selskaber efter tilbud og rabatter på kraftig ventilator online forud for at du gennemfører din bestilling, så du ikke er i tvivl om at få fat i den mest billige pris. Se ikke blot på de store byggecentre som Stark, Harald Nyborg, Davidsen, Bauhaus, Bygma, Silvan, Jem og Fix og XL-Byg.

Du bør dog være årvågen med, at ifald en e-forhandler udlover billige kraftig ventilator online til en udsalgspris der er ubegribelig billig, så bør det mange gange være et bevis på en snydagtig online webshop. Kortbestillinger er heldigvis dækket ind under en vedtægt, hvilket dækker folk imod bedrageriske e-butikker.

Generelt slår vi et slag for kortbetalinger eller mobilbetaling. Som et alternativ bør du benytte en billig afbetalingsordning fra eksempelvis ViaBill, hvis du hellere vil godtgøre betalingen af kraftig ventilator over et længere tidsrum. Det fås normalt ved specialiserede netbutikker, men dog sjældent de udbredte byggekæder som for eksempel Bygma, Silvan, Davidsen, XL-Byg, Jem og Fix, Bauhaus, Stark og 10-4.

Når man ser på statistikkerne er det markant, at folk typisk kigger efter fx billig kraftig ventilator og kraftig ventilator priser. Man ser derudover ofte internet shoppere kigge efter fx køb kraftig ventilator, kraftig ventilator tilbud og kraftig ventilator online.

Analyser tidligere kunders evalueringer

Trustpilot frembyder tilpas fantastiske muligheder for at analysere forskellige aktuelle brugeres iagttagelser og herved anbefales det, at du gransker netbutikkens kritik forud for at du færdiggør din shopping med billige kraftig ventilator online.

Facebook tilbyder dig tilsvarende rigtig solide genveje til at få et kig ind i webbutikkens popularitet. Derudover ser vi nogle webshops hvor det er muligt at udforme en kritik af virksomhedens service, som på samme måde burde udnyttes til at danne dig et indtryk af hvor tilfredse kunderne er.

Før nogen handler billige kraftig ventilator online hos en e-handler kunne de faktisk få overblik over e-shoppens handelsbetingelser, men det er normalt et omfattende projekt, særligt med de udbredte byggekæder som Bauhaus, Davidsen, XL-Byg, 10-4, Harald Nyborg, Silvan, Stark, Bygma og Jem og Fix.

Et alternativt forslag kunne måske være at kigge hvorvidt internet forhandleren er e-mærket, grundet at det ofte er en tilkendegivelse af at e-handlen adlyder de officielle danske regler, samt at shoppen lejlighedsvis overvåges af sagkyndige som er meget bekendte med retningslinjerne.

Det giver dig genvej til støtte, hvis du bliver udsat for problemer med din ordre på kraftig ventilator. Ligeledes er det en hjælp at kunden er klar over de fundamentale vilkår der har indflydelse på købet af kraftig ventilator online, eksempelvis den ombytningsrettighed e-handlen benytter.

Her er det ligeledes vigtigt, at man når som helst opbevarer ens kvittering på e-mail, så man i fremtiden kan dokumentere sit køb af kraftig ventilator, hvad end man har handlet hos Bauhaus, Harald Nyborg, 10-4, Stark, Silvan, XL-Byg, Bygma, Davidsen eller Jem og Fix.

Poul V gav 5 stjerner

Fremragende service.

Helle gav 4 stjerner

Hurtig levering af den ønskede vare

Erik G gav 5 stjerner

Alt fungerede hurtigt og perfekt !

Søren A gav 5 stjerner

Er meget tilfreds med handlen

9 tips til din online shopping
1Trustpilot fører til tilpas gode chancer for at granske flere nuværende forbrugeres kritik og på grund af dette er det smart, at du gennemgår internet shoppens ratings forud for at du handler billige kraftig ventilator online. Facebook frembringer tilsvarende relativt gunstige chancer for at få indsigt i netshoppens kundefokus.
2Det er jo efterhånden rigtig problemfrit for alle og enhver at finde information om priser online på billige kraftig ventilator hos flere e-forretninger, og derved frembyder masser af forhandlere på nettet fragt uden betaling. Trods dette kan det stadigvæk vise sig lønnende at efterse diverse internet forretninger efter tilbud og udsalg før du shopper, så du er usvigeligt sikker på at få fat i den laveste pris.
3En række online butikker lover fragt uden betaling på kraftig ventilator, men tit kun såfremt der erhverves for en præcis sum. Derudover bør man udvælge den mest prisbevidste leveringsudgave, der i mange tilfælde er at få dem til at bringe din ordre til en pakkeshop. Fragttypen viser sig somme tider også virkelig ligetil. Den mindst kostelige leveringsform er dog selv at hente ordren.
4Adskillige webbutikker i Danmark giver på nuværende tidspunkt en hel del forskellige billige leveringsformer til kraftig ventilator. En af de populære er lige nu at få afleveret pakken hos en pakkeshop, hvor det er nemt for dig at hente de købte varer når du har tid. Fragtløsningen er jo særdeles fleksibel, samt ofte ligeledes den billigste type af levering.
5Leveringstidspunktet kan i nogle tilfælde være yderst central i tilfælde af at du har behov for dine nye varer inden for få dage, så derfor er det sandelig fornuftigt at du checker den estimerede leveringsdato for kraftig ventilator. En hel del webbutikker præsterer billig dag-til-dag levering på mange af shoppens produkter, men som trods alt afhænger af at transaktionen gennemføres tidligere end et fastslået klokkeslæt.
6Den mest letkøbte leveringsversion vil utvivlsomt være at du selv henter ordren, hvilket forudsætter at du befinder dig nær internet virksomhedens hjemsted. Den leveringstype kan vise sig at være ultra aktuel ifald vi mangler kraftig ventilator inden for kort tid. Alternativt så frembyder enkelte online firmaer fragt uden gebyr, men typisk er det påkrævet at der shoppes for en konkret sum.
7Før nogen køber billige kraftig ventilator hos en e-forretning burde de i princippet se på webshoppens forretningsvilkår, dog er det i reglen ikke videre spændende. For øvrigt støtter vi at du er opmærksom på de vigtigste reglementer der influerer på købet af billige kraftig ventilator online, eksempelvis hvilken returrettighed e-butikken bruger.
8Generelt tilråder vi at efterse om internet butikken er e-mærket medlem, siden det er et fingerpeg om at online shoppen forsvarer den officielle danske lovgivning, udover at internet firmaet fra tid til anden kigges til af jurister som forstår bestemmelserne på området. Inden folk køber billige kraftig ventilator på en webshop burde man faktisk kigge på netbutikkens handelsaftale.
9Vi anbefaler shopping med kort eller MobilePay. Betalinger med kort er indbefattet af en forordning, der passer på kunden imod uærlige e-butikker. Som alternativ kan du udnytte en billig afbetalingsordning som f.eks. ViaBill, såfremt du har til hensigt at finansiere omkostningerne senere.