Hvorfor bruge tæppefliser?

Hvad er tæppefliser og hvorfor kan det være en god ide at vælge tæppefliser fremfor et væg-til-væg gulvtæppe, når du vælger flottegulve til din bolig eller til et erhvervs formål?

Tæppefliser er som navnet antyder et tæppe i fliseformat, generelt er tæppefliser kvadratiske og måler ca. 50 x 50 cm. Som almindelige fliser lægges tæppefliser side ved side således at de til sidst dækker hele gulvet.

Men hvorfor så vælge tæppefliser i stedet for et klassisk rulletæppe med en bredde på 3-5 meter? Det kan der være flere grunde til.

Den første er at et klassisk væg-til-væg-tæppe kan svært selv at montere, da det er svært at håndtere, her er tæppefliser lidt enklere at have med at gøre. Da du kun skal håndtere en lille del af gulvet af gangen.

Nogle tæppefliser kan på det rette underlag også monteres med velcro pads i stedet for at fuldlime tæppet til gulvet. Dette er ideelt hvis tæppet kun skal ligge i en periode eller hvis du f.eks. bor til leje og ikke vil ødelægge det gulv der allerede er i boligen.

En anden god grund til at vælge tæppefliser frem for rulletæpper er, at det giver dig mulighed for kun at skifte en del af tæppet, hvis du er så uheldig, at der opstår pletter på gulvet. Her skal du dog være opmærksom på, at der kan være farveforskelle fra slid, sollys og lignende, hvis gulvet allerede har ligget et stykke tid.

En tredje årsag til at vælge tæppefliser er, at de kan anvendes til at skabe dekorative mønstre i gulvet, enten ved at kombinere tæppefliser i forskellige farver eller ved skiftevis at lægge dem i forskellige retninger. Dette giver især et dekorativt resultat, hvis du har valgt en stribet tæppeflise.

Tæppefliser findes i mange forskellig flotte farver, hvilket giver dig mulighed for at slippe kreativiteten løs og skabe dit helt eget indretningsudtryk.