Hvilke terrassebrædder skal jeg vælge til min nye terrasse?

Står du og skal have lavet ny terrasse, men er i tvivl om hvilken slags terrassebrædder, du skal vælge? Så vil vi her forsøge at gøre dig lidt klogere, ved at gennemgå de mest gængse typer, og hvilke fordele og ulemper de er forbundet med.

Bambusterrassebrædder – det alternative valg

Et lidt utraditionelt valg, som du måske ikke har overvejet, er at vælge bambusterrassebrædder til din terrasse. Det lyder måske lidt spøjst, men der er faktisk mange fordele ved at vælge denne type brædder. For det første er bambus slidstærkt og holdbart. Bambusbrædder holder sig desuden flotte længe og kræver kun minimalt vedligehold. De er desuden nemme at montere, og hvis du går op i klimaet, er bambus en af de mest bæredygtige trætyper.

En af ulemperne ved bambusbrædder er prisen, som kan være forholdsvis høj, da bambus ikke dyrkes i Danmark, men skal importeres – nogen gange langvejsfra.

Træterrassen er den flotteste

Et af de mest foretrukne valg, når der skal laves ny terrasse, er en traditionel træterrasse. Og med god grund. En træterrasse er som oftest utrolig flot og opleves næsten som en forlængelse af huset. En træterrasse er desuden yderst behagelig at gå på.

Ulemperne ved en træterrasse er, at de kræver forholdsvis meget vedligehold, alt afhængig af hvilken træsort der vælges. Derudover kan en træterrasse nemt blive glat i fugtigt vejr.

Kompositbrædder til den praktiske

Kompositterrassebrædder er blevet meget populære inden for de seneste år. Det skyldes ikke mindst, at komposit stort set er vedligeholdelsesfrit. Kompositbrædder består af både træ, plastik og mindemiddel, hvilket gør, at brædderne er både skridsikre og ikke rådner.

En af de primære ulemper ved at vælge kompositbrædder er, at brædderne kan blive meget varme om sommeren – særligt hvis du vælger sorte brædder. Farven på dine kompositbrædder kan desuden også have tendens til at falme over årene.