Hvad skal du gøre, hvis du fryser for meget?

Jeg arbejdede en sommer som hjemmehjælper og jeg har været frivillig som besøgsven. Der indså jeg, at mange ældre mennesker svinder ind til det rene ingenting. De bliver skind og ben, og selvfølgelig medfører det, at de fryser som en i helvede. Det er jo koldt, hvis man ikke har noget fedt at gemme sig bag ved. Derfor gik jeg på nettet for at finde ud af, hvad jeg kunne anbefale dem.

Få varmen ind i huset

Man kan investere i en el radiator. De er rimelig dyre i El, men de virker utroligt effektivt og varmer hurtigt alt omkring sig op. De er billige at købe hjem og nemme at have med at gøre. Husker man bare at holde døre og vinduer lukkede, så varmen ikke slipper ud, så kan man have den tændt et par timer og dernæst slukke den, så forbliver rummet varmt og du bruger ikke unødig strøm.

Frisk varm luft

Der er også den mulighed, at man kan investere i et ventilationsanlæg. De kan både fungere som en varmekilde og kølekilde. De er rimelig dyre at købe, men efter et par år er pengene tjent hjem. De er smarte fordi, at det går lyn stærkt, at få varmen frem og at det er luften udefra, der varmes op. Derved sørger du også for et godt indeklima. Vigtigt er det dog, at du husker at tjekke dit Danfoss filter i maskinen årligt for at se, om det skal renses, så det stadig kan fjerne dårlig luft.

Få noget varmt at ligge med

En sidste mulighed kunne også være at købe en ekstra god dyne, så du kan holde på varmen. Her kan varmt anbefales dyner med dun, da dun er med til at holde på kropstemperaturen. Det er b.la. derfor, at ænderne ikke fryser ihjel, når de svømmer i meget koldt vand.