Græs på taget? Derfor bør græs være en del af dit næste byggeprojekt

Grønne tage har været en del af husbyggerier i rigtig mange århundrede. Det er den dag i dag et populært valg på mange byggerier i især udlandet, men de grønne tage er også ved at vinde frem herhjemme.

 

Det er ikke så underligt, for det er rigtig mange fordele forbundet med at have græs på taget sammenlignet med andre tagmaterialer.

 

Få mere information om græs på taget og find ud af, hvordan du kan implementere det grønne element i dit næste byggeprojekt.

 

Minimerer afledning af regnvand

Et grønt tag et smukt og idyllisk sammenlignet med andre tagtyper. Men et grønt tager hører ikke kun hjemme på en hyggelig landejendom. Også i byerne er relevansen af grønne tage større end aldrig før, hvilket bl.a. skyldes de grønnes tages evne til at holde på regnvand.

 

Med klimaforandringer forudser eksperter, at Danmark i fremtiden vil opleve flere kraftige regnskyl. Det er noget, som potentielt kan belaste kloaksystemerne i byen og i værste fald lede til oversvømmelse.

 

Her har grønne tage potentiale til at holde på store mængder af regnvand, så vandet ikke løber ned i kloakken lige med det samme, hvorfor hele systemet får en bedre chance for at følge med.

 

Øget biodiversitet

Med grønne tag kan du bringe naturens idyl direkte ind i byen. Et grønt tag, med alt hvad det indebærer af jord og græs, vil nemlig give nye levesteder for insekter i byerne, mens også fugle kan nyde gavn af de nye grønne områder, som grønne tage vil give i byen.

 

En smukkere by

Græs på taget skaber en levende bygning, som vil passe mere naturligt ind i det omkringliggende miljø. Grønne tager giver desuden rig mulighed for nyskabende arkitektur, og de vil være en køn afveksling fra andre tage i byen i sten og metal.