Gør din stue hyggeligere end nogensinde

Danskerne er noget nær verdensmestre i hygge. Vi er eksperter i tændte stearinlys, bløde slumretæpper og ild i pejsen, og det er noget at være stolt af! Men selvom hyggen nærmest løber i vores hjerteblod, er det måske også nærliggende at komme til at glemme den lidt i en travl hverdag. Det er måske længe siden, du sidst har set dig omkring i din bolig og tænkt: ”Her er rigtig hyggeligt!”. Hvis det er tilfældet, kan du med fordel overveje, hvordan du kan gøre boligen hyggelig igen. Du kan for eksempel starte med stuen.

Tænk i pejsestuer

Findes der noget mere hyggeligt end en knitrende kamin, hvor du kan sidde og betragte flammerne danse med hinanden? Næppe, og derfor kan du med fordel tænke i pejsestuer, når du skal i gang med at indrette din stue. Lad brændeovnen være center og indret rundt om den. Du kan for eksempel tilføje en dejlig, blød sofa fyldt med dejlige puder og tæpper. Billeder på væggen gør bestemt også noget godt for hyggen. Uden brændsel til brændeovnen, er du dog langt fra din hyggedrøm, og derfor er det også en god idé at investere i nogle træbriketter. Så kan du holde ilden kørende i lang tid, og det er samtidig nemt at gøre rent.

Vær opmærksom på detaljerne

Hygge ligger også i de små detaljer, og derfor er det vigtigt, at du holder et vågent øje, når du indretter. Du kan nemlig gøre dit hjem meget mere hyggeligt ved at se potentialet i selv den mindste kringelkrog. En mulighed er for eksempel at tilføje et dejligt gulvtæppe til stuegulvet, som kan spille sammen med pejsen. En potteplante eller to i hjørnet gør også stuen mere hyggelig, så dem kan du med fordel anskaffe. Så er du allerede godt på vej til at indrette verdens hyggeligste stue.