Giv din have en make-over med disse tips

Trænger din have til en kærlig hånd? Og er der brug for, at der sker noget helt nyt og forfriskende? Så kan du her få nogle tips til, hvordan du kan komme godt i gang med det.

Klargør din have

Det er først og fremmest en god idé at sikre, at din have er helt klar til en opgradering. Det er nemmest at gå i gang med diverse projekter, hvis du har et helt ”rent lærred” at starte med. Derfor kan du starte med at klargøre din have, så der ikke er noget, der ikke skal være der. Det kan være gamle grene og kviste, store sten, stubbe og rødder, buske m.m.

Hvis ikke du har givet din have opmærksomhed i lang tid, så trænger der helt sikkert til en grov oprydning. Det er en god måde at starte en have-makeover på.

Hvis du har stubbe og rødder i din have, som du har svært ved at få væk, så kan du få hjælp til stubfræsning af en professionel. Det samme gælder, hvis du har brug for hjælp til træfældning el.lign. Hvis der er noget, du ikke selv har mod på at gøre, så er det helt sikkert en fordel at få hjælp til det.

Lav en tegning over din have

Når du står og kigger ud over din have, så har du måske svært ved at finde ud af, hvor du skal starte, og hvad du egentlig skal gøre.

Du har måske allerede nogle forskellige idéer og tanker, men derfor er det alligevel en udfordring at samle det til en klar plan. Derfor kan det være en hjælp at lave en tegning over din have. På den måde har du nemlig en chance for at se det hele oppe fra.

Så har du en chance for at lave en plan i form af en tegning. Du kan indtegne en terrasse, bede, buske, træer m.m.

Skab liv i din have

Din have skal være et hyggeligt sted, hvor du har lyst til at bruge en hel masse tid. Derfor er det også værd at gøre noget ud af at skabe liv i form af farverige blomster, planter og buske. Det er noget af det, der gør din have spændende og livlig at se på.

Hvis du har nogle favoritblomster- og planter, så er det oplagt at lave nogle bede eller krukker med dem f.eks.