Få dine fliser behandlet imod flisepest

Vil dine fliser have godt af en behandling mod flisepest? Mange husejer døjer med flisepest gerne efter et par år fliserne er købt, hvilket desværre kan være svært at komme af med igen. Du kan læse nærmere her om, hvordan du kan behandle dine fliser mod flisepest, samt hvorfor det er vigtigt med flisepest behangling.

Flisepest – hvad er det?

Måske du har undret dig over, hvad flisepest er? Det er en slags svamp og alge, som kan komme på dine fliser på grund af fugt og vand, der forårsager pletter i forskellige størrelser og farver, herunder i grønne og hvide nuancer.

Behandling af flisepest

De fleste kan formentligt godt blive hurtigt enige om, at flisepest ikke bidrager med noget positivt for fliserne i indkørslen eller på terrassen. Derfor ønske mange at få det fjernet hurtigst muligt. Heldigvis er der forskellige metoder til flisepest behangling, som gør, at du igen kan nyde dine fliser. Du kan blandt andet anvende fliserens eller brun sæbe, som blandes op med vand og skrubbes på flisernes. Her er det vigtigt, at du lader det sidde i et godt stykke tid, inden du skylder efter med vand. På den måde får det lov til at trænge ned i flisepesten, og du vil opleve, at det nemmere løsner sig.

Hvorfor er det vigtigt at behandle fliserne mod flisepest?

Det er vigtigt, at du enten selv udfører eller få foretaget en flisepest behangling af dine fliser, når der er behov for det. Flisepest har nemlig den evne, at det spreder sig, hvilket det desværre gør rimelig hurtigt. Jo længere tid der går, før du behandler med rensemidlet, desto mere vil det sprede sig. Det vil derfor også være mere krævende og besværligt at fjerne igen. Et godt råd er derfor, at når du kan se begyndende flisepest, at du reagerer på det og behandler dine fliser.