Få det bedste frem i dit nybyggede hus

Når du står med et nybygget hus, kan du ikke kimse ad den betydning, god belysning har, hvad angår at få det bedste frem i de rene og intakte overflader, der gerne skulle pryde hjemmet fra gulv til loft. Kølig, klar belysning som den, du kender fra dagslys, gør det muligt at øjne alle detaljerne, hvorimod et varmere, gulligt skær gør det sværere at se materiale- og håndværksmæssige finesser i hjemmet.

Hav en lysleverandør til dit nybyggede hus

Bygger du nyt, er det derfor klogt at have en lysleverandør med på vognen, som for det første kan hjælpe dig med at få den rette grundbelysning i hjemmet. Ved grundbelysning taler vi om diskrete lysløsninger, fx indbygningsspots, der helt overordnet sørger for, at du ikke famler rundt i mørke om aftenen. Formålet med denne type belysning er rent ud praktisk – at du ser ting tydeligt og i detaljer.

Her bør der være klart lys

Entré, køkken, badeværelse, toilet og gange er fem eksempler på rum, hvor at der bør være en klar grundbelysning. For entréen er det første rum, gæster ser, så det skal give dem det indtryk, dit hjem som helhed skal gøre. I køkkenet skal du kunne se, hvad du laver, og i vådrum har du brug for klart lys for at kunne finde alle skægstubbe eller lægge mascara korrekt. Gange skal du kunne navigere i.

Gulligt lys kan være berettiget i stuer

Derimod kan det være, at du skal vælge gulligere lys i din spisestue eller dagligstue – eller i hvert fald sørge for, at du har muligheden for at skifte fra klart, køligt lys til gult og varmt lys. For når du ønsker hyggebelysning, så skal lyset helst have en farve, der fordrer afslappelse. Og det gør lys som det, du finder i gammeldags glødepærer (og som LED-pærer i dag kan simulere) faktisk fortræffeligt.