Er huset i orden? Giv huset et årligt tjek

Sidder tagstenen fast, og har det været dyr på loftet? Det kan lyde helt banalt at tjekke efter, men sjældent husker vi at tjekke, at alt i vores bolig er som det skal være. Derfor kan du gøre dig selv, dit hus og dine pengepung en tjeneste ved at tjekke dit hus efter. Det er vigtigt at holde huset ved lige, så der ikke pludselig opstår uforudsete problemer, der let kunne have været undgået, hvis bare problemet var blevet opdaget tidligere.

Det er altså en god idé at gå huset efter for fejl, mangler eller almen pleje, så du ikke pludselig står med uforudsete udfordringer.

Husets facade

Hvor tit kigger du på dit hus udefra? Altså, sådan rigtigt kigger på dit hus udefra? Nej, det gør du nok ikke rigtig. Huset står der jo bare. Det ligner vel sig selv? Men så er det nu, du skylder at skænke dit hus en ekstra tanke og måske lade blikket vandre lidt rundt på huset. Ser husets mur eller malingen jævn og pæn ud? Og hvordan klarer taget sig?

Der findes enormt mange praktiske gøremål uden på et hus, og det er ikke altid, at man husker at få tjekket dem. Måske trænger din tagrende til tagrenderens? Tagrender bliver nemt fyldte og stoppet til af grannåle, blade, mos og græs. Derfor er det ganske relevant at få renset tagrenden i ny og næ, så vandet fra taget kan få lov at løbe ned.

Hvordan står det til derinde?

Det er oftest nemmere at opdage potentielle skader eller mangler indenfor i huset. Men der er stadig langt fra tanke til handling. Har du opdaget fugtskader eller skimmelsvamp i huset, er det vigtigt at du reagerer, da det er på bekostning af husstandens sundhed at ignorere det.

Måske har du spottet et par skønhedsfejl i huset, som du godt kunne tænke dig at gøre noget ved. Dediker en dag til småprojekter indenfor og udenpå huset, så du er sikker på at få det gjort. I kan gøre det til en familieaktivitet at få frisket huset op. Udeliger opgaverne, så I på en enkelt dag kan nå en håndfuld af husets projekter.

Har I træer tæt på huset, er det desuden en god idé at få vurderet, om nogle af træerne bør fældes for at undgå at et træ kan falde ned i huset.