En sund bolig er en god bolig

Er I flyttet i en ny bolig og er nu ved at skabe et overblik over, hvad der skal gøres noget ved, og hvad der kan fortsætte med at være, som da i flyttede ind? Tit har man lyst til at ændre på en masse ting, men det er en udgift og tidskrævende at flytte i ny bolig, så det kan også være, I har været nødt til at prioritere i, hvad der egentlig er muligt. Der er dog nogle ting, man altid er nødt til at sætte øverst på listen over prioriteter, og en af de ting er at få tjekket huset igennem for eventuel skimmelsvamp eller fugtskader.

Skimmelsvamp kan gøre dig syg, hvis du lever i et hus, hvor det er, og derfor er det også vigtigt, at du lynhurtigt får rådgivning om, hvordan du bedst muligt slipper af med det. Det kan godt være en større proces at få det fjernet, og derfor er det vigtigt at være opmærksom på det så hurtigt som muligt. Læs mere om skimmelsvamp her, så du kan få en idé om, hvad det kan skyldes, og hvad løsningerne på problemet kan være. Skimmelsvamp kommer tit, hvor der er fugt, så specielt badeværelset er et af de steder, I skal være ekstra opmærksom på det.

Kan du ikke se skimmelsvamp? Tjek det alligevel

Bøvler du med en næse, der tit stopper til eller noget, der minder om allergiske reaktioner, selvom du egentlig ikke har allergi? Måske forkølelse er blevet din værste fjende. Det er nogle af de ting, der virkelig kan være ødelæggende i en hverdag, specielt hvis man ikke føler, at der er en grund til, at man bliver syg. Det kan godt skyldes skimmelsvamp, som faktisk sagtens kan vækste i et hjem, uden det er synligt for det blotte øje. I det tilfælde er det ekstra vigtigt, at I får tjekket for fugt og skimmelsvamp.

Nogle af de andre symptomer, der kan vidne om, at man lever i et hjem med skimmelsvamp, er hvis tøjet, man går i, kommer til at lugte lidt gammelt eller af mug, samt at man måske har oplevet koncentrationsbesvær og hovedpine. Det er småting, man afskriver til at skyldes stress eller for lidt søvn, men det kan godt være, at løsningen ligger et andet sted, man ikke havde haft inde i overvejelserne. Specielt hvis den bygning, du bor i, er af ældre karakter.