Derfor er juridisk rådgivning essentielt for byggefirmaer

At stå over for udfordringer midt i et byggeprojekt er ikke kun en kedelig situation for kunden. Det er i sandhed også en vanskelig situation for byggefirmaet. Især hvis der opstår uoverensstemmelser mellem kunde og byggefirma i forbindelse med kontrakten.

For at undgå kedelige omstændigheder, der kan forsinke arbejdet, bør byggefirmaet søge hjælp udefra. Derfor bør man opsøge professionel juridisk rådgivning, der kan bistå med råd og erfaring ved indgåelse af aftalen om projektudvikling, entreprise- og rådgivningskontrakter, således både bygherre og byggefirma kan være tilfredse med udfaldet.

Når byggeriet forsinkes

Alle parter i en byggesag er formentlig bekendt med de risici, der kan opstå under et byggeri. Men en sag bliver ikke mindre betændt, hvis den trækkes i langdrag. Det er hverken en holdbar situation for bygherre eller byggefirma. Ikke mindst når omkostningerne til byggeprojektet skydes i vejret, når processen forhales, udskydes eller forsinkes.

Derfor bør I som byggefirma opsøge en partner inden for juridisk bistand, hvor der tilbydes en vis portion fleksibilitet. For situationer opstår altid ud af det blå. Så alliér jer med en rådgivningspartner, der kan imødekomme korte deadlines og bistå jer hurtigt. På den måde kan der ydes juridisk bistand og mægling langt tidligere i processen, inden tingene spidser til mellem de involverede parter.

Spar penge med en juridisk rådgiver

Konfliktforebyggelse er den hurtigste vej til et godt udfald mellem bygherre og byggefirma. Det er derfor også et nøglebegreb inden for bygge- og anlægssektoren. For der hersker en indbyrdes forståelse for de mange og langvarige hindringer, som en sag inden for voldgiftssystemet eller ved de danske domstole kan medføre for alle parter.

Derfor bør I få hjælp til at afklare alle detaljer, inden byggeriet går i gang. Hvad er forventninger til projektet? Hvordan er tidsrammen? Hvilke økonomiske poster er der til rådighed og så videre. Jo nærmere I kan komme på af afstemme jeres forventninger, jo bedre. Når man skal gennemføre et byggeprojekt, er der mange ender, der skal mødes. Og der kan altid opstå uforudsete forhindringer, der kan sætte en stopper for byggeriet. Især hvis der er tale om istandsættelse af gamle bygninger eller lignende, hvor man ikke kan besigtige husets tilstand, før man er i gang med arbejdet.

Hvis der skulle opstå en konflikt mellem de involverede, kan det være økonomisk fordelagtigt at tage sagen i opløbet, inden den eskalerer. Og med en mægler er der større chance for, at I kan nå til enighed om sagen i fred og fordragelighed. Ellers kan I risikere, at sagen ender i en voldgiftssag.