Byg din drømmeterrasse

En terrasse er et dejligt sted at tilbringe en sommerdag med familien eller vennerne. En terrasse kan også være det perfekte sted til en afslutning på en travl dag, hvor du kan slappe af og nyde naturen. Du behøver ikke at have en stor have for at få plads til en terrasse. Du kan bygge den helt ud mod kanten af din grund, så du får mest mulig ud af din have. Du skal dog være opmærksom på, at der er nogle regler for, hvor tæt på kanten af din grund du må bygge din terrasse. Sørg derfor for at tjekke reglerne inden du går i gang med at bygge.

Hvis du drømmer om at bygge din drømmeterrasse, så læs med i artiklen og lær mere om tid, materialer og økonomi i forhold til at bygge egen terrasse.

Hvor lang tid tager det at bygge en terrasse?

Det afhænger af, hvor stor terrassen er, og hvilket materiale du vælger at bygge den i. Træterrasser tager typisk længere tid at bygge end terrasser i sten eller fliser. Det er ofte fordi, at der kan gå lidt tid, før træterrassen er helt tør og klar til brug. Det kommer også an på, om du har erfaring med håndværk eller fliselægning.

Hvilke materialer kan man bruge til en terrasse?

Der er mange forskellige materialer, som kan bruges til en terrasse. De mest populære er træ, sten og fliser. Hvert af disse materialer har sine egne fordele og ulemper, som du skal overveje, når du vælger det materiale til din terrasse. Du kan også vælge at lave din terrasse i komposittræ. Med denne type kan du undgå vedligeholdelse med brædder i komposit. Ved terrasser i træ er der vedligeholdelse i form af rengøring og eventuelt træbeskyttelse for at holde terrassen pæn, og ved fliseterrasser er der stor chance for ukrudt. Dette skal du ikke tænke på med en terrasse i komposittræ.

Hvor meget koster det at bygge en terrasse?

Det afhænger af størrelsen på terrassen, hvilket materiale du vælger at bruge, og om du bygger den selv eller får en professionel til at gøre det. Du kan forvente at skulle betale mellem 1.000-4.000 kroner pr. kvadratmeter for en almindelig terrasse bygget med trykimprægneret træ. Prisen på komposittræ kan du finde via linket i forrige afsnit.

Du kan bygge en flot terrasse, der passer til dine behov, og som du vil kunne nyde i mange år.