Brug disse tips til at forbedre din have

Er du på udkig efter metoder til at forbedre din have, men ved du ikke helt hvor du skal starte? Bare rolig, i denne artikel får du 3 tips, som vil give dig et godt fundament til en god have. Hvis du ikke er vant til at gå op i haven, eller måske aldrig har haft en have før, kan dette være en stor omvæltning. Men husk på, at jo mere du lærer, jo nemmere bliver det.

Køb de rigtige hækkeplanter

Hækkeplanter er noget af det første, som du skal skaffe, når du begynder arbejdet med din have. Hækkeplanter danner nemlig ofte rammerne for haven og fungerer som en slags afgrænsning. Du kan skaffe forskellige hække, et godt og traditionelt valg vil være den klassiske bøgehæk. Husk at købe din hæk i din rigtige kvalitet, da den skal kunne holde sig i livet hele året rundt – også i de kolde temperaturer.

Hav plads til udendørs aktiviteter

Haven er ikke kun en fryd for øjet. Det er også dit udeareal, hvor du har mulighed for at udfolde dig. For at sikre at haven også bliver brugt til udeaktiviteter, særligt om sommeren, kan du være opmærksom på at du ikke skal have for meget beplantning i midten af haven. Prøv i stedet at skabe bedene ude i siden af haven.

Dyrk dine egne ingredienser

Hvis du er tvivl om hvad du skal dyrke i dine bede, kan du spørge dig selv om, hvad du godt kan lide. For mange mennesker dyrker nemlig ting, som de slet ikke kan lide at spise, fordi det er populært. Prøv i stedet at undersøge hvilke krydderier og urter, som er mulige at dyrke i Danmark og find derefter dine favoritter heriblandt. Haven kan nemlig give stor glæde i køkkenet, hvis man dyrker de rigtige ting.