Bambus håndklæder er det nye bomuld

Bomuld har længe været kongen over tekstiler, men bliver her i moderne tider udfordret af bambus, hvad bl.a. håndklæder gælder, da bambus har en række fortrin. Dermed ikke sagt, bambus helt har væltet bomuld af tronen, da bomuld har vist sig at spille godt sammen med bambus, når at bomuld udgør basen. Men bambus byder slet og ret ind med egenskaber, der gør det oplagt til håndklæder.

Her kan du læst lidt om, hvorfor du skal få håndklæder med bambus til dit badeværelse.

Bambushåndklæder har høj sugeevne og tørrer hurtigt

Bambus håndklæder har høj sugeevne, så du kan hurtigt få hovedparten af vandet på kroppen efter badet fjernet. Men hvor bambus er stærkt absorberende, har det også en god tørreevne. Så når du bare giver dit bambushåndklæde et sted, hvor det kan dryppe af, og hvor der er ventileret, så fugtig luft kan sive bort, skal du ikke vente i alt for mange timer på, at det bliver tørt og klar til brug på ny.

Bambustekstiler kan være omtrent så bløde som silke

Hvad så med komforten? Hvis du ser bambusgræs ude i naturen, tænker du nok ikke, at der kommer nogen særlig blød fiber ud af det. Men faktisk har bambushåndklæder en blødhed, der omtrent kan sammenlignes med silkes. Så bambushåndklæders gode evne til at optage fugt og tørre hurtigt får du ikke på bekostning af den bløde fornemmelse. Altså har bambus flere fortrin over andre tekstiler.

Det er ret nemt at dyrke bambus på økologisk manér

Bambus er forholdsvist nemt at dyrke økologisk. Derfor er det også nemt at finde håndklæder med 100 % økologisk bambus. Bambus har ikke det store behov for gødning eller pesticider, så det kan dyrkes, uden miljøet lider så meget. Går du op i, at tekstilerne i dit hjem er fremstillede af økologisk dyrkede afgrøder, kan du helt generelt lede efter tøj og andre tekstilvarer, hvor bambus er anvendt.

Gå på jagt efter håndklæder med bambustekstil online

Hvorfor ikke få dig nogle bambushåndklæder til badeværelset? Hvis du ikke kan lide det at have et vådt håndklæde til at ligge fremme længe, så gælder det om at finde tekstiler, der tørrer hurtigt. Og her vil bambus være det oplagte tekstil at gå på jagt efter. Find tilbud på bambushåndklæder online – og vælg evt. håndklæder i de farver, der passer til det visuelle udtryk, som du har i dit badeværelse.