Alt om vinkelslibere – funktioner og guide til at købe den rette

En vinkelsliber er et alsidigt stykke værktøj, der kan bruges til rigtig mange forskellige ting for dig som boligejer, der holder af at gøre tingene selv. Derfor bør en vinkelsliber være fast inventar på ethvert værksted, da vinkelsliberen altid er god at have ved hånden, når diverse opgaver og udfordringer opstår i forbindelse med eksempelvis byggeri og reparationer i hjemmet.

Læs mere om dem her og bliv klogere på, hvilken vinkelsliber der passer bedst til dine behov.

Hvad kan du bruge en vinkelsliber til?

En vinkelsliber kan som nævnt bruges til rigtig mange forskellige ting. Det skyldes, at du kan montere mange forskellige klinger på vinkelsliberen. Med det rette udstyr får du således både mulighed for:

  • At polere overflader i træ, metal og sten

  • At slibe eksempelvis malingrester af alle tænkelige overflader

  • At skære i jern, træ, sten og plastikmaterialer

Vinkelsliberen er utroligt alsidige, og der findes derfor næsten ikke den skære-, polerings- eller slibeopgave, en vinkelsliber ikke kan klare.

Hvilken vinkelsliber skal du vælge?

Hvis du gerne vil have en god vinkelsliber, der kan bruges til alle ovennævnte opgaver, og som du planlægger at bruge ofte, er der visse ting, du skal kigge efter. Vinkelslibere kommer i mange forskellige prisklasser fra få hundrede kroner og op til over 3000 kr., men lige meget hvad dit budget er, er det en god idé at kigge efter:

  • Klingeskift: det er en stor fordel, hvis du kan skifte klingen uden at bruge værktøj som eksempelvis en specialnøgle

  • Beskyttelsesskærm: skærmen er vigtig for at skærme dig mod skidt og gnister. Derfor skal den være nem at dreje, så du kan bruge vinkelslibere i forskellige positioner

  • Støttegreb: kig efter et stærkt og skridsikkert greb, som kan monteres på begge sider og også gerne på toppen af vinkelsliberen for maksimal fleksibilitet