4 tips til at undgå rotter i huset og på grunden

De fleste mennesker er ikke glade for rotter. Lige meget om du er glad for rotter eller ej, vil du højst sandsynligt helst ikke have rotter ind i dit hjem. Her finder du fire gode råd til, hvordan du undgår, at der kommer rotter ind i din bolig samt ind på din grund.

Sådan kan du undgå rotter

Du kan gøre flere ting for at undgå rotter i din bolig samt på din grund. Du kan blandt andet gøre følgende:

  • Put hønsetråd i nedløbsrør –

    I og med at en rotte kan komme ind i din bolig via tagenden ved at klatre op på tagrenden og taget gennem et nedløbsrør, er det en god idé at sætte hønsetråd ind i rørene.

  • Husk at rengøre dine vandlåse regelmæssigt –

    Rotter bliver tiltrukket af madrester. Derfor skal du huske at rengøre dine vandlåse regelmæssigt. Det er en fordel at rense afløb og vandlåse minimum en enkelt gang hver anden måned.

  • Montér en rottespærre i dit afløbsrør –

    En anden mulighed er, at der bliver monteret en rottespærre Nordisk Innovation i afløbsrøret. Det kan være en god idé at overveje denne løsning, hvis du oplever, at rotterne flere gange kommer op igennem din vandlås.

Pas på med høns – Hvis du har høns på din grund, så kan det lokke rotter til. Når du giver dine høns mad, kommer der foder på jorden, som rotterne kan nyde godt af. Desuden spiser rotter også hønseæg. Har du høns, kan du prøve at hæve hønsehuset et stykke over jorden for at sikre det. Derudover kan du købe foderskåle, der reducerer risikoen for at få besøg af rotter.